Fudbal

Nema Lionela Mesija, nema ni trofeja za Inter Majami: Hjuston osvojio Kup SAD

Komentari

Autor: Euronews

28/09/2023

-

07:55

Nema Lionela Mesija, nema ni trofeja za Inter Majami: Hjuston osvojio Kup SAD
Nema Lionela Mesija, nema ni trofeja za Inter Majami: Hjuston osvojio Kup SAD - Copyright Tanjug/AP Photo/Rebecca Blackwell

veličina teksta

Aa Aa

Nema Lionela Mesija, nema ni drugog trofeja u istoriji Inter Majamija. Povređeni argentinski as preskočio je finale Kupa SAD, pa je trofej zasluženo pripao Hjuston Dajnamu koji je slavio 2:1 (2:0).

Mesi je doveo Inter do trofeja Liga kupa, prvog u šestogodišnjoj kratkoj istoriji, ali povreda je ipak bila jača iako su mediji najavljivali da će možda zaigrati. Nisu igrali ni Alba, ni Buskets, pa je Hjuston iskoristio priliku i preko Grifina Dorsija (24) i Amina Basija sa penala devet minuta kasnije došao do prednosti od 2:0 na poluvremenu.

 

 

Poslao je Martino u nastavku na teren i jednog od najboljih strelaca u istoriji MLS-a, Džozefa Martineza, ali to je ipak prekasno dalo rezultate. Venecuelanac i nosilac brojnih rekorda elitnog ranga američkog fudbala zatresao je mrežu Hjustona u drugom minutu sudijske nadoknade, pa su Ektor Erera i drugovi sačuvali minimalnu prednost do poslednjeg sudijskog zvižduka i osvojili Kup SAD.

Komentari (0)

Sport