Fudbal

Samardžićev gol u stilu Maradone na stadionu "Dijego Armando Maradona"

Komentari

Autor: Euronews

28/09/2023

-

10:01

Samardžićev gol u stilu Maradone na stadionu "Dijego Armando Maradona"
Lazar Samardžić - Copyright Tanjug/ AP Photo/Antonio Calanni

veličina teksta

Aa Aa

Lazar Samardžić je bio jedina svetla tačka Udinezea u porazu od Napolija (1:4), ali njegov gol će se dugo vrteti na špicama jer je bio remek delo dostojno majstorija pokojnog Dijega Armanda Maradone ili Lionela Mesija.

Ušao je srpski reprezentativac u drugom poluvremenu kada je Napoli već vodio 2:0, pa je u 81. minutu na stadionu "Dijego Armando Maradona" baš svakog gledaoca odmah podsetio na majstorije pokojnog Argentinca. Dobio je loptu na 40 metara od gola, prošao tri prepreke, odigrao dupli pas, napravio još jedan sjajan dribling na "petoparcu" i zatresao mrežu (na Hajlajtsu od 10:55). Italijanski mediji su to umeli da opišu, a Samardžić posle meča nije bio srećan zbog majstorije.

"Gol je bio lep, ali kada ne pobediš sve je to beskorisno. Moramo da budemo koncentrisaniji u poslenjih 30 metara jer stižemo i šutiramo ka golu a nedostaje bolja završnica. Međutim, idemo dalje, moramo ostati jedinstveni i pobediti Đenovu. To nam je najvažnije. Srećan sam u Udinezeu, mi smo porodica i bolji dani su pred nama", izjavio je Samardžić.

Trener Andera Sotil je bio upitan zašto se odlučio da počne bez Samardžića.

"Lazar je talentovan igrač, ali ponovo bih ga stavio na klupu u ovom meču. Trebao mi je robusniji vezni red. Promenili smo tim, izgubili neke važne igrače, ali se prošlost ne računa već samo sadašnjost. Igrači se upoznaju i potrebno nam je neko vreme da sve dođe na svoje. Dugo je prvenstvo", rekao je Sotil.

Komentari (0)

Sport