Fudbal

Preživeo Partizan, Zvezdu nije: Smenjen Dejan Filipović

Komentari

Autor: Euronews

28/09/2023

-

13:32

Preživeo Partizan, Zvezdu nije: Smenjen Dejan Filipović
Preživeo Partizan, Zvezdu nije: Smenjen Dejan Filipović - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Dejan Filipović više nije predsednik Sudijske organizacije FSS, odluka je Odbora za hitna pitanja Fudbalskog saveza Srbije, koji je zasedao u četvrtak.

Njegovo poziciju, prema pisanju Telegrafa, preuzeće je Dejan Santrač.

Filipović je na početku sezone, posle utakmice TSC – Partizan 3:3, bio na udaru Partizana, ali je "preživeo" kritike iz Humske. Na osnovu tužbe Filipovića podnete Disciplinskoj i etičkoj komisiji FSS, sportski direktor Partizana, Ivica Kralj, suspendovan je na šest meseci.

Međutim, nekoliko nedelja kasnije zagrmela je i Crvena zvezda i to posle poraza od Čukaričkog na Banovom brdu (1:2), smatrajući da Filipović ne radi dobro svoj posao. Pored crveno-belih na loš kvalitet suđenja u Superligi žalili su se i drugi klubovi, dok je Radnički iz Niša zahtevao momentalnu smenu čelnika Sudijske organizacije.  Za razliku od prvog puta i sukoba sa FK Partizan, sada nije imao uspeha, jer je brzo usledila je odluka Odbora o njegovoj smeni.

Dejan Filipović došao je na mesto predsednika Sudijske organizacije u junu 2021. i na toj poziciji uspeo je da se zadrži više od dve godine.

 

Komentari (0)

Sport