Fudbal

Zvezda nije bila preterano dobra, ali je pobedila pred dolazak Jang bojsa na "Marakanu"

Komentari

Autor: Euronews

30/09/2023

-

20:43

Zvezda nije bila preterano dobra, ali je pobedila pred dolazak Jang bojsa na "Marakanu"
Zvezda nije bila preterano dobra, ali je pobedila pred dolazak Jang bojsa na "Marakanu" - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Prekinula je Crvena zvezda niz od dva poraza u Mozzart Bet Superligi i napravila odličnu uvertiru pred drugo kolo Lige šampiona protiv Jang Bojsa na svom stadionu u sredu. U goste im je ove subote došao Radnički iz Niša, čiji golman Dragan Rosić pre ovog susreta nije primio gol na 256 minuta, ali je na "Marakani" kapitulirao - 1:0 (1:0).

Nije ni ovo bila partija kojom bi igrači srpskog šampiona trebalo da se ponose, ali imajući u vidu u kakvim se okolnostima odigrala, možda je i bilo previše očekivati da nivo fudbala bude na višem nivou.

Došao je ovaj susret samo tri dana nakon što je 171. "večiti derbi" otkazan zbog Dana žalosti proglašenog usled tragičnih dešavanja na Kosovu i Metohiju, pa zbog toga ni navijači domaćeg tima nisu navijali prvih pola sata igre.

Takav ambijent bio je čudan igračima oba tima, koji su se mnogo mučili da pronađu pravi ritam, a on je došao tek u poslednjih pola sata igre. Do tada se na obe strane igralo u grču, mada je domaći tim svakao bio bolji rival na terenu.

Prednost je ekipi trenera Baraka Bahara doneo Mirko Ivanić golom u 13. minutu, za koji se mislilo da će "otvoriti" utakmicu, ali nije. Oba tima su do kraja poluvremena igrala stihijski, imala određene minute dominacije, samo bez velikih prilika sve do 45. minuta kada je Šerif Endiaje propustio priliku da duplira prednost, budući da je šutirao direktno u golmana gostiju.

Identičan je bio i početak drugog poluvremena, a sve se promenilo kada je Mirko Ivanić u 57. minutu pogodio prečku. Posle toga igrači oba tima su zaigrali mnogo bolje, angažovanije i borbenije, što je dovelo do nekoliko solidnih prilika ispred oba gola, ali je najbolju propustio Šerif Endiaje u 80. minutu meča.

Komentari (0)

Sport