Fudbal

Partizan pobedio Napedak u Kruševcu i zaseo na prvo mesto Mozzart bet Superlige

Komentari

Autor: Euronews

01/10/2023

-

18:59

Partizan pobedio Napedak u Kruševcu i zaseo na prvo mesto Mozzart bet Superlige
Partizan pobedio Napedak u Kruševcu i zaseo na prvo mesto Mozzart bet Superlige - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Partizan je dobrom igrom, prvim golom Alda Kalulua i autogolom Stefana Jovanovića pobedio Napredak u Kruševcu 2:0 (1:0) i zaseo na čelo tabele Mozzart bet Superlige posle 10. kola. Crno-beli sada imaju dva boda više od TSC, a četiri od Crvene zvezde. Dominirali su crno-beli tokom meča, propustili su šest-sedam prilika, Saldanja je pogodio stativu a da domaćin na golu nije imao Vladimira Savića (devet odbrana) pretrpeo bi uverljiviji poraz.

Imao je Igor Duljaj, trener crno-belih neki osećaj da će Aldo Kalulu doprineti timu više od Severine i nije se prevario. Po lošem terenu, crno-beli su dominirali, Aldo Kalulu je sa dva promašaja bildovao samopouzdanje golmanu domaćina Vladimir Saviću sve do pet lepih odbrana, a onda mu je zadao udarac iz šeste u drugom minutu nadoknade pa su crno-beli ipak na odmor otišli sa zasluženom prednošću.

Kalulu je u 11. i 13. minutu promašio dve prilike, Savić je zatim branio zicere Menigu, Stojkoviću, pa opet Menigu, da bi na kraju prvog dela ipak poklekao. Njegovi defanzivci dozvolili su Beliću da vrati loptu na peterac, odakle ju je Kalulu ubacio u mrežu. Domaćini su se uglavnom branili, nisu imali odgovor na agresivnu igru gostiju iz Beograda i da nije bilo golmana Savića imali bi i veći zaostatak na poluvremenu.

Nastavio je Partizan sa ofanzivom, Mateus Saldanja nije imao sreće da u 49. minutu promeni rezultat. Odlično se okrenuo Brazilac na ivici šesnaesterca i pogodio samo stativu.

Mogao je i Svetozar Marković da promeni rezultat da je bolje gađao sa sedam-osam metara. Tek posle 68 minuta Napredak je stvorio priliku. Milan Bojović je šutirao posle centaršuta Ljubomirca, ali je na mestu bio golman Jovanović.

Crno-beli su rešili sve dileme oko pobednika u 75. minutu. Zahid je ubacio loptu kroz peterac, Stefan Jovanović se malo i pokliznuo i poslao loptu u sopstvenu mrežu. Tu je bio i kraj, zaslužen trijumf Partizana.

 

 

Napredak - Partizan 0:2 (0:1)

Stadion: Gradski
Sudija: Nenad Minaković.
Strelac: Kalulu 45+2, S. Jovanović autogol u 75. minutu.

NAPREDAK: Savić - Đeković, J. Marinković (o d 82. Đ. Jovanović), Mršić - Stoiljković (od 56. N. Marinković), S. Jovanović, Jović (od 56. Sadiković), Zličić - Ljubomirac, Bastajić, Bojović (od 82. Stanojlović).

PARTIZAN: Jovanović - Stojković, Ilić, Marković, Antić - Kanute (od 76. Nikolić), Belić - Kalulu (od 76. Baždar), Natho (od 69. Zahid), Menig (od 64. Severina) - Saldanja.

Mozzart Bet Superliga, 10. kolo

Petak

Vojvodina – IMT 2:1 (1:1)
/Ivanović 12, 73 - Luković 41/

Subota

Spartak – Čukarički 0:3 (0:2)
/Adžić 13, Miladinović 24, Ivanović 77/

Crvena zvezda – Radnički Niš 1:0 (1:0)
/Ivanić 13/

Mladost - TSC 19.00 1:1 (1:0)
/Tumbasević 90 - Pantović 28/

Nedelja

Radnik – Javor 0:1 (0:0)
/Tanko 76/

Napredak – Partizan 0:2 (0:1)
/Kalulu 45+2, S. Jovanović 75 a.g./

Železničar – Radnički 1923 18.00 (TV Arena sport 8)

Ponedeljak

Voždovac – Novi Pazar 19.00 (TV Arena 1 Premium)

 

Standings provided by Sofascore

 

Komentari (0)

Sport