Fudbal

Valverde projektilom doneo Realu pobedu u Napulju, Galata "srušila" Junajted na Old Trafordu

Komentari

Autor: Euronews

03/10/2023

-

23:25

Valverde projektilom doneo Realu pobedu u Napulju, Galata "srušila" Junajted na Old Trafordu
Valverde projektilom doneo Realu pobedu u Napulju, Galata "srušila" Junajted na Old Trafordu - Copyright Tanjug/(AP Photo/Alessandra Tarantino)

veličina teksta

Aa Aa

I bi spektakl na stadionu "Dijego Armando Maradona". Real je u sjajnom meču pobedio Napoli 3:2 (2:1) u derbiju Grupe "C" Lige šampiona i to spektakularnim pogotkom Federika Valverdea u 78. minutu, odnosno pripisanim autogolom golmanu Meretu jer je lopta od prečke od njegovih leđa odbila u mrežu. Bilo je svega u Napulju, ključao je Vezuv od igre, tempa, golova, grešaka.

Real je Real, jedan od najvećih klubova sveta, ako ne i najveći, a ima na klupi i Karla Anćelotija. Iako je Napoli povedo preko Ostigarda, uspeli su "kraljevići" da uzvrate i završe prvo poluvreme sa prednošću. Navijače na stadionu "Dijego Armando Maradona" zapalio je Ostigard, kada je odbitak od prečke spremio u mrežu Kepe. Ali, Real ima Vinisijusa Žunior i Džuda Belingema, majstore koji kažnjavaju i najmanje propuste.

Grešku Di Lorenca oberučke je prihvatio Vinisijus Žunior i kaznio, da bi stadion zanemeo sedam minuta kasnije jer je na delu video moć Belingema. Englez je primio loptu na 30-tak metara od gola, nanizao trojicu rivala, a onda rutinski pogodio suprotan ugao za preokret. Bio je to deveti gol 105 miliona evra plaćenog veznog igrača u sezoni na 11 mečeva. Impresivno!

Napoli je moćan kod kuće, kada se razmahne teško rivalima. Osimen je mučio Ridigera, a posle njegovog pokušaja u 52. mintu lopta je pogodila u ruku Nača. Gledao se VAR, pa je Zjelinski sa bele tačke izjednačio na 2:2. Imao je Osimen još jednu sjajnu priliku za preokret, ali Kepa je odbranio.

Međutim, Real ima tešku artiljeriju, Federiko Valverde je ispalio projektil sa 20 metara, lopta se od prečke i leđa golmana Mereta odbila u mrežu za pobedu Madriđana. Do kraja se Napoli upinjao da izjednači, možda je igrom to i zaslužio, ali fortuna je bila na strani Madriđana.

Braga je posle preokreta i šokantnim golom Kastra u 90+4. minutu stigao do pobede nad Union Berlinom 3:2.

Grupa C, 2. kolo:

Union Berlin - Braga 2:3 (2:1)
/Beker 30, 37 - Niakate 41, Bruma 51, Kastro 90+4/

Napoli - Real Madrid 2:3 (1:2)

/Ostigard 19, Zjelinski 54 pen - Vinisijus Žunior 27, Belingem 34, Meret 78 a.g./

 

Standings provided by Sofascore

 

Gledaoci TV Arena sport ovog utorka imali su priliku da uživamju u spektakularnim utakmicama 2. kola Lige šampiona. Ono što je najavljeno u Berlinu, gde je Braga posle velikog preokreta pobedila Union Berlin 3:2, nastavilo se na Old Trafordu i Parken stadionu u Kopenhagenu, ali ništa manje uzbudljivo nije bilo ni na ostalim stadionima širom Evrope.

Niz pobeda gostiju nastavili su Galatasaraj, koji je u Mančesteru pobedio Junajted 3:2 i to pošto je dva puta gubio i promašio penal. Činilo se da će Bajern posle 17 utakmica bez poraza na gostovanjima u grupnoj fazi konačno pognute glave kući u Minhen, ali to se samo činilo… Bavarci su protiv Kopenhagena kreirali ekspresan preokret i osvojili sva tri boda.

Tragičar na Old Trafordu bio je Kazemiro, koji je u 77. minutu skrivio penal, dobio je i drugi žuti karton, pa je morao iz igre. Mauro Ikardi nije iskoristio penal, ali jeste veliku priliku tri minuta kasnije. Na taj način je krunisana odlična igra ekipe iz Istanbula. Junajted je dva puta vodio golovima Rasmusa Hojlunda u 7. i 67. minutu, ali su Turci prednost stizali veoma brzo u oba slučaja preko Zahe u 23. i Akturkolgua u 71. minutu.

U Danskoj je Lukas Lerager oduševio sve navijače Kopenhagena kada je doveo domaćina do prednosti u 56. minutu. Ona nije potrajala, jer je već u 67. Džamal Musiala prihvatio loptu ispred kaznenog prostora, napravio nekoliko driblinga i onda sjajnim udarcem sa ivice šesnaesterca poravnao na 1:1. Pobedu Bavarcima obezbedio je Matis Tel i to samo pet minuta pošto je ušao u igru, odnosno u 83. minutu.

Grupa A, 2. kolo:

Mančester junajted – Galatasaraj 2:3 (1:1)
/Hojlund 17, 67  – Zaha 23, Akturkoglu 71, Ikardi 81/

Kopenhagen – Bajern Minhen 1:2 (0:0)
/Lerager 56 – Musiala 67, Tel 83/

 

Standings provided by Sofascore

 

Topovi Arsenala počeli su jaku paljbu u Francuskoj, ali je odbrana Lansa našla rešenje da ih zaustavi, zatim i potpuno neutrališe i da krene u kontraofanzivu, koja je završena velikom pobedom – 2:1.

Gabrijel Žezus je prekinuo pesmu domaćih navijača u 14. minutu, međutim još glasniju je pokrenuo Adrijan Tomason u 25. i to na asistenciju Elija Vaija, čiji je pogodak u 69. minutu doneo i veliki trijumf francuskom predstavniku.

Uzbuđenja nisu manjkala ni na "Filips" stadionu u Ajndhovenu. Sevilja je dva puta vodila protiv PSV-a, ali je domaćin u poslednjim trenucima meča stigao do boda – 2:2. Strelac prvog gola na utakmici bio je Nemanja Gudelj.

Grupa B, 2. kolo:

Lans – Arsenal 2:1 (1:1)
/Tomason 25, Vai 69 - Gabrijel Žezus 14/

PSV – Sevilja 2:2 (0:0)
/de Jong 84p, Teze 90+5 - Gudelj 68, En Nasiri 87/

 

Standings provided by Sofascore

 

Inter je ponovo bio bolji od Benfike, sjajnom igrom u drugom poluvremenu, vicešampion Evrope je golom Markusa Tirama u 62. minutu pobedio portugalski tim 1:0 u meču drugog kola Grupe "D".

Inter je prošle sezone "počistio" Benfiku na "Đuzepe Meaci" u četvrtfinalu Lige šampiona, ali večeras su gosti iz Lisabona bili opasniji u prvom delu. Di Marija je pogodio prečku, Jan Zomer je odbranio dva Aursnesu i Neresu, pa su "orlovi" više mogli da žale za propuštenim. Inter je bio zaustavljen tamo gde je najjači, u tranziciji. Lautaro Martinez i Nikolo Barela imali su dve najbolje situacije, nisu uspeli da matiraju golmana.

U nastavku kao da je izašao neki drugi tim Intera. Izašli su u presing, ređale su se šanse, pred golom Trubina. Prvo je Damfris promapšio zicer, Lautaro je pogodio prečku, pa stativu, Barela se hvatao za glavu posle akrobacije Trubina. Odbranu Benfike konačno je popustila u 62. minutu. Damfris je poslao odličnu povratnu loptu koju je Tiram sa sedam metara spakovao u mrežu.

Nastavio je Inter da razbija Benfiku, posle 75. minuta odnos šuteva bio je 10:0, ali Lautaro kao da se ispucao za vikend kada je postigao četiri gola, pa nikako nije uspevao da matira sjajnog Trubina. Ipak, na kraju, vredna pobeda Intera.

U drugom meču grupe, Sosijedad je nadigrao i lako pobedio Salcburg 2:0.

Grupa D, 2. kolo:

RB Salcburg - Real Sosijedad 0:2 (0:2)
/Ojarzabal 7, Mendez 27/

Inter - Benfika 1:0 (0:0)
/Tiram 62/

 

Standings provided by Sofascore

 

Komentari (0)

Sport