Fudbal

Turska odustala, Velika Britanija i Republika Irska domaćini EP 2028: Čeka se samo potvrda iz UEFA

Komentari

Autor: Euronews

04/10/2023

-

12:32

Turska odustala, Velika Britanija i Republika Irska domaćini EP 2028: Čeka se samo potvrda iz UEFA
Turska odustala, Velika Britanija i Republika Irska domaćini EP 2028: Čeka se samo potvrda iz UEFA - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Fudbalski savez Turske (TFF) odustao je od kandidature za domaćina Evropskog prvenstva, koje će biti održano 2028. godine, što znači da će se ovo takmičenje organizovati u velikoj Britaniji i Republici Irskoj, prenose svetski mediji.

Turska je odlučila da se povuče iz trke za organizaciju EP 2028. da bi se fokusirala na zajedničku kandidaturu sa Italijom za EP 2032. godine.

 

 

Turska, odnosno Istanbul je dva puta bio domaćin finala Lige šampiona, ali ova zemlja nkada nije organizovala veliko takmičenje, pa veruju da su im veće šanse da dobiju domaćinstvo četiri godine kasnije.

Britanski mediji najavili su da očekuju da UEFA najkasnije za nedelju dana objavi da će Velika Britanija i Republika Irska biti domaćini kontinentalnog šampionata 2028. godine, nakon što će ono naredne godine biti igrano u Nemačkoj.

Velika Britanija i Republika Irska su predložili deset stadiona na kojima bi bile odigrane utakmice na EP 2028. godine, a među njima su stadioni Mančester sitija, Aston Vile, Njukasla, Evertona, kao i stadion Vembli u Londonu.

Na listi su još "Hemden park" u Glazgovu, kao i stadioni u Kardifu, Dablinu i Belfastu.

Komentari (0)

Sport