Fudbal

Istorija je ispisana u Bačkoj Topoli: TSC stigao 0:2 protiv Olimpijakosa i osvojio prvi bod u Evropi

Komentari

Autor: Euronews

05/10/2023

-

22:17

Istorija je ispisana u Bačkoj Topoli: TSC stigao 0:2 protiv Olimpijakosa i osvojio prvi bod u Evropi
Istorija je ispisana u Bačkoj Topoli: TSC stigao 0:2 protiv Olimpijakosa i osvojio prvi bod u Evropi - Copyright Tanjug/AP Photo/Darko Vojinovic, Pool

veličina teksta

Aa Aa

Pokazali su zube fudbaleri TSC-a protiv Vest Hema u uvodnom kolu Lige Evrope, ali je to bilo dovoljno samo za častan poraz 1:3, a ovoga puta su igrači trenera Žarka Lazetića protiv Olimpijakosa podigli nivo igre za još jedan stepenik. Nije to ni danas bilo dovoljno za pobedu, ali jeste za istorijski prvi bod u nekom evropskom takmičenju i to protiv velikana iz Pireja izvojevanog golom Miloša Pantovića u 90. minutu - 2:2 (0:1).

Najavio je trener Žarko Lazetić hrabro izdanje svog tima, rekao je da se igrači srpskog vicešampiona neće predavati i baš to se i dogodilo. Predstavili su se prvotimci tima iz Bačke Topole u zaista dobrom svetlu i to ne samo igrački, nego i mentalno, budući da nisu stali ni kada je rival imao prednost od dva gola.

Šta više, što su gosti iz Atine imali veću prednost to je srski vicešampion igrao sve bolje, a od trenutka kad su gosti ostali sa desetoricom igrača, a to je bilo u poslednjih 20 minuta kada je isključen Andres Ntoi, na terenu je postojao samo jedan tim.

Strelci za Olimpijakos bili su Jorgos Masuras u 16. i Danijel Podens u 57. minutu, a golove za klub iz Bačke Topole postigli su Ifet Đakovac u 63. i Miloš Pantović u 90. minutu.

U drugom meču drugog kola grupe A, Vest Hem je u gostima pobedio Frajburg 2:1, pa engleski tim ima maksimalnih šest bodova na tabeli grupe A, Frajburg ima tri, dok su Olimpijakos i TSC osvojili po jedan.

Treće kolo grupe A Lige Evrope je na programu 26. oktobra, a sastaće se TSC - Frajburg i Olimpijakos - Vest Hem.

Komentari (0)

Sport