Fudbal

Srbiju u Budimpešti čekaju rasprodata "Puškaš arena" i ambiciozan domaćin: Mađari veruju u pobedu i prolazak na EURO

Komentari

Autor: Euronews

11/10/2023

-

11:18

Srbiju u Budimpešti čekaju rasprodata "Puškaš arena" i ambiciozan domaćin: Mađari veruju u pobedu i prolazak na EURO
Tadić - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Znalo se i pre da će utakmica fudbalskih reprezentacija Mađarske i Srbije u Budimpešti biti odlično ispraćena na licu mesta (14. oktobar, 20.45, TV Arena 1 Premium), a sada je stigla i zvanična potvrda da je rasprodato svih 65.000 ulaznica. I to za samo tri i po sata, jer naše komšije veruju da njihov tim u subotu može da napravi klučni iskorak ka Evropskom prvenstvu 2024. godine u Nemačkoj. 

Očigledno je da ljubitelji fudbala u toj zemlji veruju da njihova selekcija može da ponovi uspeh iz Beograda, gde su prošlog meseca "brejknuli" ekipu Dragana Stojkovića (1:2). Isto rezonuju i sami fudbaleri, mada su svesni koliko će biti teško i komplikovano izbeći poraz i remi iz ne tako davnih duela istih rivala u Ligi nacija i prijateljskom susretu.

"Srpski tim je prepun dobrih igrača i možemo sa njima da se nosimo samo ako budemo pravi tim. Izostanak Vilija Orbana je udarac za nas, jer je on naš ključni igrač, ali verujem da ćemo ga odmeniti na pravi način. Naneli smo Srbima bolan poraz u Beogradu, oni sad dolaze kod nas sa željom da se revanširaju. Samo ako budemo disciplinovani i posvećeni kao kada smo igrali kod njih, moći ćemo da dođemo do dobrog rezultata", poručuje Roland Šalai.

Ni on ni njegovi saigrači ne sumnjaju da će posle mečeva protiv Srbije i Litvanije slaviti odlazak na takmičenje u Nemačkoj.

"Svi u timu smo maksimalisti, želimo da uzmemo svih šest bodove iz ove dve utakmice. Neće biti lako, pogotovo protiv Srbije, koja dolazi dodatno motivisana posle poraza u Beogradu, ali ne plašimo ih se. Naš cilj je jasan, želimo da u oktobru završimo posao oko plasmana na EP", podvlači vezista Frajburga. 

Srbija i Mađarska imaju po 10 bodova, s tim što naš sledeći protivnik s mečom manje drži lidersku poziciju u G grupi. 

Komentari (0)

Sport