Fudbal

Idemo po tri boda, sve zavisi od nas: Nemanja Gudelj uveren u vraćanje "brejka" Mađarskoj

Komentari

Autor: Euronews

11/10/2023

-

12:40

Idemo po tri boda, sve zavisi od nas: Nemanja Gudelj uveren u vraćanje "brejka" Mađarskoj
Idemo po tri boda, sve zavisi od nas: Nemanja Gudelj uveren u vraćanje "brejka" Mađarskoj - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Što se više blizi meč u Budimpešti (14. oktobar, 20.45, TV Arena 1 Premium) to sve više raste optimizam među najboljim fudbalerima Srbije, pa je i Nemanja Gudelj u tom duhu danas pričao o duelu koji bi mogao da prelomi borbu "orlova" sa Mađarskom za plasman na Evropsko prvenstvo.

Za sada imaju isti učinak u mečevima G grupe, s tom razlikom što domaćin duela na "Puškaš areni" ima jednu utakmicu manje od izabranika selektora Dragana Stojkovića. I pobedu u beogradskom septembarskom okršaju jedan na jedan. 

"Razlika će biti u odnosu na prošli duel, u kom pogotovo u prvom delu nismo bili na našem nivou. Drugo poluvreme smo odigrali odlično i tako moramo sada. Da pokažemo borbenost i želju. Fudbalski smo mnogo bolji, imamo kvalitetnije igrače i sve je do nas. Moramo da pokažemo volju za pobedom", kategoričan je defanzivni vezista Srbije.  

Prema njegovim rečima gostima "odgovara rezulttski pritisak", podsećajući na pozitivnu reakcije ekipe u sličnoj situaciji pred gostovanje u Portugalu u biti ili ne biti okršaju za Mundijal 2022, a ne pravi pitanje ni oko kritika na račun odbrane u prvom susretu sa severnim komšijama. 

"Branimo kao tim. To nisu samo igrači pozadi, već svih 11. Ako su kritike na račun odbrane, to ide na ceo tim onda. Ali to nije bitno, već samo da izađemo jako, kao ratnici i da im pokažemo volju. Siguran sam da će onda kvalitet doći do izražaja".

Naravno, Gudelj poštuje domaćina, međutim oseća potrebu da naglasi s kakvom namerom "orlovi" lete u Budimpeštu. 

"Imaju dobre igrače i pokazali su to. Spremni smo, dobro radimo, imamo kvalitetan tim i znamo šta nas čeka tamo. Idemo tamo po tri boda".     

Činjenica da će stadion biti ispunjen do zandjeg mesta, kaže, može samo motivišuće da deluje na srpske fudbalere. 

"To je za svakog igrača ekstra i donosi motivaciju za dobru igru. Biće dosta naših navijača koji će nam dati podršku i jedva čekamo utakmicu, da osetimo atmosferu i pobedimo".

Najzad, Gudelj ne pravi pitanje ni oko svog rotiranja iz veznog reda u zadnju liniju i obrnuto. 

"Nije mi teško, igram dobro na oba mesta i kroz čitavu karijeru sam više kao defanzivni vezni, ali često i kao štoper u poslednje vreme. Do trenera je šta ću igrati, jedino što znam da ću dati sve od sebe gde god budem u timu", poručio je Nemanja iz trening kampa u Staroj Pazovi. 

Komentari (0)

Sport