Fudbal

Fudbaleri Srbije u petak putuju u Budimpeštu: Spremni su da se revanširaju Mađarskoj za poraz u Beogadu

Komentari

Autor: Euronews

12/10/2023

-

12:47

Fudbaleri Srbije u petak putuju u Budimpeštu: Spremni su da se revanširaju Mađarskoj za poraz u Beogadu
Fudbaleri Srbije u petak putuju u Budimpeštu: Spremni su da se revanširaju Mađarskoj za poraz u Beogadu - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Najbolji srpski fudbaleri treniraće još ovog četvrtka u bazi Fudbalskog saveza Srbije u Staroj Pazovi, a u petak ujutru čarter letom sa aerodroma "Nikola Tesla" putuju u Budimpeštu, gde u subotu od 20.45 časova igraju derbi meč kvalifikacija za odlazak na EP protiv Mađarske.

U taboru "orlova" su rešeni da se osvete protivniku za iznenađujući poraz u Beogradu i time trasiraju put ka plasmanu na završni turnir kontinentalnog prvenstva, prvi nakon davne 2000. godine.

"Znali smo i pre kvalifikacija da Mađari imaju jaku reprezentaciju i da će biti ozbiljan konkurent za jedno od prva dva mesta u grupi. Uverili smo se u Beogradu da im je odbrana jači deo tima, vrlo su organizovani, teško primaju golove. Daćemo sve od sebe da se iz Budimpešte vratimo sa tri boda, što bi značilo ogroman korak ka Evropskom prvenstvu. Za mene je veliki motiv što se završni turnir igra u zemlji u kojoj sam fudbalski ponikao. Pričam ovih dana drugarima iz reprezentacije koliko su Nemci ozbiljni kada se prihvate organizacije nekog sportskog događaja. Tu nema greške, sve će biti na vrhunskom nivou", poručio je u razgovoru za zvaničan sajt Fudbalskog saveza Srbije, Lazar Samardžić.

Pobeda u grotlu ‘Puškaš Arene’ bila bi sjajna pozivnica za publiku da 17. oktobra ispuni tribine stadiona ‘Rajko Mitić’ i pomogne pulenima Dragana Stojkovića da posle 24 godine izbore plasman na najveće kontinentalno takmičenje.

"Očekuju nas dve veoma teške utakmice koje rešavaju mnogo toga u borbi za prva dva mesta u grupi. Posle Mađarske, dočekujemo Crnu Goru i svakako da bi nam podrška gledalaca bila od neprocenjivog značaja. Oni su u rezultatskom naletu, igraju dobro i biće nam vrlo nezgodan rival. U razmaku od par dana, odmeriću dva puta snage sa Krstovićem, jer nas odmah posle duela u Beogradu očekuje i prvenstvena utakmica Serije A između Udinezea i Lećea. Momak je u odličnoj formi, skoro na svakoj utakmici zatrese mrežu i zaista je otkrovenje prvenstva. Moramo na njega da obratimo posebnu pažnju", naglasio je fudbaler Udinezea.

Podatak da su se "orlovi" okupili pet dana pre puta za Budimpeštu, govori da je selektor Stojković prvi put u ovom kvalifikacionom ciklusu dobio priliku da se detaljnije i studioznije posveti uvežbavanju određenih taktičkih varijanti svoje ekipe.

"Imali smo više treninga na raspolaganju i to je svakako korisna okolnost uoči ovako važnih utakmica. Radili smo puno na nekim detaljima u defanzivi i nadam se da će već u Budimpešti naša odbrana biti na visini zadatka. Moramo da obratimo pažnju na još jedan podatak, nekoliko duela u našoj grupi rešeno je golovima u nadoknadi vremena. Dakle, utakmica traje 90 i kusur minuta i moramo biti maksimalno fokusirani do trenutka dok sudija ne odsvira kraj. Svaki pad koncentracije može da nas košta plasmana na Evropsko prvenstvo. A da li ćemo pobedonosni gol dati u prvom ili devedestpetom minutu, potpuno je svejedno", poručio je Srđan Babić i dodao:

"Mijat Gaćinović bi mogao da bud ečovek odluke u Budimpešti. Odlično mu ide u poslednje vreme, redovno trese mreže u dresu AEK-a i mnogo mi je drago što se posle duže vremena vratio u reprezentaciju. Nadam se samo da neće bockati loptu ako dođe u šansu za gol. Mada mu i to ide od ruke. Važno je da ume da ostane ‘hladan’ u ključnim trenucima utakmice".

Komentari (0)

Sport