Fudbal

Crvena zvezda i Partizan 20. decembra igraju odloženi fudbalski večiti derbi

Komentari

Autor: Euronews

12/10/2023

-

16:25

Crvena zvezda i Partizan 20. decembra igraju odloženi fudbalski večiti derbi
Crvena zvezda i Partizan 20. decembra igraju odloženi fudbalski večiti derbi - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Prvi ovosezonski meč fudbalera Crvene zvezde i Partizana trebalo je da se deši prošlog meseca, ali je duel šampiona prošle i lidera aktuelne AdmiralBet Superlige Srbije odložen zbog tragičnih dešavanja na Kosovu i Metohiji u to vreme, odnosno proglašenog Dana žalosti. Danas je rukovodstvo domaćeg prvenstva utakmicu svih utakmica na našim prostorima zakazalo za 20. decembar, a vreme će pokazati da li će ga suditi Srđan Jovanović, čije je izuzeće tražio klub sa "Rajka Mitića", ili neki drugi arbitar. 

Isog dana bi trebalo da budu odigrani i svi ostali dueli kompletno pomerenog 9. kola. Sve to pod uslovom da vremenske prilike u tom trenutku dozvole ekipama da izađu na teren i loptaju se za superligaške bodove. 

Drugu zaoastalu utakmicu sa Radničkim 1923, Partizan će odigrati 25. oktobra. Crno-beli su zbog obaveza u kvalifikacijama za Ligu Konferencije, uoči susreta sa Nordsijelandom, zatražili pomeranje duela na" Čika Dači". Na kraju će crno-beli gostovati u Šumaricama u terminu evropskih kupova.

Kao što je bilo poznato Crvena zvezda će u derbiju osmog kola dočekati TSC 1. novembra. Na kraju će Napredak i Čukarički odloženi duel odigrati 22. novembra. Taj duel je trebalo da bude na programu 1. novembra, ali su oba kluba izrazila želju da igraju meč Kupa Srbije u redovnom terminu (1. novembar).

Inače, Crvena zvezda će skratiti tekuću reprezentativnu pauzu. Šampion Srbije će već naredne srede igrati preliminarnu rundu masovnijeg takmičenja protiv Trajala u Kruševcu.

Komentari (0)

Sport