Fudbal

Još je gladan trofeja: Ronaldo igra na EP u Nemačkoj - valjda neće biti fizičkih prepreka

Komentari

Autor: Euronews

14/10/2023

-

13:18

Još je gladan trofeja: Ronaldo igra na EP u Nemačkoj - valjda neće biti fizičkih prepreka
Još je gladan trofeja: Ronaldo igra na EP u Nemačkoj - valjda neće biti fizičkih prepreka - Copyright Tanjug/ AP Photo/Armando Franca

veličina teksta

Aa Aa

Iako se nalazi na pragu 39. godine, Kristijano Ronaldo i dalje igra kao mladić. Njegova dva gola u pobedi nad Slovačkom (3:2), odvela su Portugaliju na Evropsko prvenstvo narednog leta, a prema njegovim rečima, uprkos činjenici da se nalazi na zalasku karijere i dalje nije spreman da ode u penziju. Štaviše, nada se da će predvoditi nacionalni tim u Nemačkoj.

"Ima još vremena do tada, ali se nadam da ću igrati na Evropskom prvenstvu. Valjda neće biti nekih fizičkih prepreka. Ako ne bude povreda, nadam se da ću igrati. Iako sam veoma mlad napustio dom, Portugalija će uvek biti moja kuća. Navijači me podržavaju na svakom stadionu u mojoj zemlji", rekao je Ronaldo.

Portugalci su već obezbedili plasman na EURO 2024, jer imaju maksimalan 21 bod posle sedam utakmica. Čak osam više od Slovačke i 10 od Luksembura.

"Ne želim mnogo da gledam u budućnost, volim da uživam u trenutku. Volim da igram za nacionalni tim, a trenutno imamo odličan tim i sjajnog selektora Martineza, zbog čega smo se i već kvalifikovali na Evropsko prvenstvo", dodao je bivši as Real Madrida, Juventusa i Mančester junajteda.

Kristijano je tokom blistave karijere osvojio mnoštvo individualnih i ekipnih trofeja, među kojima su i pet titula Lige šampiona. Dok je sa reprezentacijom osvojio Ligu nacija i Evropsko prvenstvo. 

Stanje na tabeli grupe J

Standings provided by Sofascore

Komentari (0)

Sport