Fudbal

Dragan Stojković, Dušan Tadić i Aleksandar Mitrović jasni: Sve držimo u svojim rukama

Komentari

Autor: Euronews

14/10/2023

-

23:09

Dragan Stojković, Dušan Tadić i Aleksandar Mitrović jasni: Sve držimo u svojim rukama
Dragan Stojković, Dušan Tadić i Aleksandar Mitrović jasni: Sve držimo u svojim rukama - Copyright AP Photo/Denes Erdos

veličina teksta

Aa Aa

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković sumirao je utiske posle poraza od Mađarske 2:1 u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2024. godine.

Istakao je da je i dalje sve u našim rukama, ali i da momci večeras nisu zaslužili poraz.

"Niko vas ne pita da li ste imali ili niste imali sreće. Rezultat na kraju je važan. Momci su se borili od prvog do poslednjeg minuta. Njihov golman je opet bio sjajan, ali jednostavno nekada nije vaš dan. Nismo zaslužili ovaj poraz, fudbal je nekad zaista okrutan. Mađarskoj čestitam, pobedili su nas dva puta. Treba ostati miran, nema razloga za panikom".

Napadač Srbije Aleksandar Mitrović istakao je da sve i dalje zavisi od nas:

"Mogli smo da dobijemo obe utakmice protiv Mađarske. Falilo je sreće. Čestitam Mađarima na maltene prolazu na Evropsko prvenstvo. Ono što je pozitivno je to što sve zavisi od nas. Treba odmoriti i spremiti sada utakmicu koja je najbitnija za srpski fudbal u poslednjih 15 godina".

O navijanju na "Puškaš Areni":

"Jako je teško igrati ovde, kada ovako navijači bodre svoj tim. Dugo nisam igrao u lepšoj i težoj i nadam se da ćemo i mi imati ovakvu podršku protiv Crne Gore".

Srbija je drugi put poražena od Mađarske u kvalifikacijama za EURO i moraće da traži put do Nemačke pobedama nad Crnom Gormom (17. okotbar) i Bugarskom (novembar) na stadionu "Rajko Mitić".

Kapiten Dušan Tadić je na iznenađenje mnogih počeo meč na klupi, ušao u drugom poluvremenu, kreirao je neke prilike, ali na kraju je sreća izdala "orlove"

"Bezveze smo primili dva gola, drugo poluvreme smo ih stisli, imali mnogo prilika, mogli smo da izjednačimo, čak i da damo treći gol. Spletom nesrećnih okolnosti rezultat je takav. Nažalost, razočarani smo. Imamo u utorak Crnu Goru i to mora da se pobedi", kratak je bio Tadić za TV Arena sport.

Komentari (0)

Sport