Fudbal

Znamo šta moramo da učinimo da ispunimo cilj: Aleksandar Mitrović jedva čeka početak duela sa Crnom Gorom

Komentari

Autor: Euronews

16/10/2023

-

15:07

Znamo šta moramo da učinimo da ispunimo cilj: Aleksandar Mitrović jedva čeka početak duela sa Crnom Gorom
Aleksandar Mitrović - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Aleksandar Mitrović je najbolji strelac reprezentacije Srbije u istoriji, ali ne pamti meč kao onaj u Budimpešti da su mu bila poništena dva gola u kratkom vremenskom intervalu i to u tako bitnom meču. 

Istrošili su se igrači Srbije na "Puškaš Areni", mnogo je teže napadati rivala i juriti rezultat nego ga braniti, ali umora nema.

"Mi svi igramo na svaka dva-tri dana i to je za nas normalno. Mi i volimo samo utakmice, živimo za ovakve mečeve. Igrati svaka dva-tri dana je u današnjem fudbalu normalno", na temu umora je rekao Mitrović.

U dosadašnja tri meča protiv "sokolova" postigao je tri gola.

"U prethodnim mečevima smo izlazili kao pobednici, nadam se istom ishodu i sutra. Dao sam im dva-tri gola, ali ova utakmica je najvažnija što se tiče uloga. Bili smo već u ovoj situaciji mnogo pita, to nam se ponavlja. Za nas je privilegija da na našem stadionu, pred našim navijačima igramo važan meč za plasman na EURO gde nismo bili 24 godine. Drago mi je da smo u situciji da protiv Crne Gore i Bugarske na našem stadionu igramo za plasman. Spremni smo 100 odsto i čekamo da meč počne".

 

 

Posle meča u Budimpešti je Mitrović potencirao ambijent, pun stadion, podršku koju su imali Mađari. Voleo bi da sutra bude slična situacija u Beogradu.

"Pun stadion u Budimpešti i atmosfera je nešto što bismo i mi voleli da imamo u Beogradu. Ne znam kako će sutra biti, ali navijači su nam potrebni. Mi znamo šta treba da radimo da dobijemo utakmicu. Ne razmišljamo o tome, ali voleli bismo da imamo podršku navijača. Kad god obučeš dres selekcije imaš obavezu, čast i privilegiju da daš maksimum i daš sve od sebe. Rival nije bitan. Važnost ovog meča je velika, ali svi mi treniramo i radimo i da budemo deo mečeva koji se pamte. Želite da ih igrate, budete heroji. Zato jedva čekamo da meč počne, znamo šta nosi sa sobom. Svaki igrač ovaj meč želi da igra. Želimo da napravimo korak ka EURO."

Najvažniji meč u kvalifikacijama stvara i dodatnu obavezu.

"Ovo je utakmica "biti ili ne biti". Svi znamo šta treba da radimo, znamo koliko je bitna utakmica za Srbiju, našu fudbalsku istoriju. Protiv Mađara je meč bio bitan, ali smo znali da će meč sa Crnom Gorom biti odlučujući. Pozvao bih navijače da nam daju podršku, mi ćemo uzvratiti dobrom igrom, borbom, i Bože zdravlje rezultatom. Želim da nas podrže da napravimo korak ka istoriji", zaključio je "Mitrogol".

Komentari (0)

Sport