Fudbal

"Marka" tvrdi: Kilijan Mbape u januaru počinje pregovore sa Realom

Komentari

Autor: Tanjug

18/10/2023

-

12:34

"Marka" tvrdi: Kilijan Mbape u januaru počinje pregovore sa Realom
"Marka" tvrdi: Kilijan Mbape u januaru počinje pregovore sa Realom - Copyright Tanjug/AP Photo/Hassan Ammar

veličina teksta

Aa Aa

Fudbaler Pari Sen Žermena i francuski reprezentativac Kilijan Mbape počeće početkom naredne godine pregovore sa Realom u vezi prelaska u madridski klub, prenosi španska "Marka".

Francuski as ima ugovor sa "svecima" do kraja sezone, letos je odbio da ga produži, a vratio se u ekipu posle prinudne suspenzije samo zato jer se odrekao bonusa od 200 miliona evra. Tako je Mbape sebi kupio mogućnost da već u januaru utanači sve detalje ugovora sa Madriđanima i da ga overi potpisom predugovora, mada uslove dobro zna jer je u dva navrata pregovorao sa Špancima pre godinu dana.

 

 

Španski mediji navode da je predsednik Reala Florentino Perez odlučan u nameri da za vreme svog mandata dovede jednog od najboljih fudbalera sveta u madridski klub. On je čak spreman da na kraju sezone angažuje trenera koji bi bio po volji francuskog napadača, pošto će italijanski stručnjak Karlo Anćeloti sigurno da napusti Real i preuzeti Brazil. Mnogima je dolazak Mbapea na leto 2024. bila gotova stvar onog časa kada Real nije kupio zamenu za Karima Benzemu.

Mbape (24) je član PSŽ-a od 2017. godine, a za klub iz Pariza je odigrao 269 utakmica i postigao je 220 golova. On se ove sezone na devet mečeva osam puta upisao u listu strelaca.

Komentari (0)

Sport