Fudbal

Crvena zvezda laganom "šesticom" počela odbranu trofeja u Kupu Srbije: Kombinovani sastav izbacio Trajal

Komentari

Autor: Euronews

18/10/2023

-

17:39

Crvena zvezda laganom "šesticom" počela odbranu trofeja u Kupu Srbije: Kombinovani sastav izbacio Trajal
Crvena zvezda laganom "šesticom" počela odbranu trofeja u Kupu Srbije: Kombinovani sastav izbacio Trajal - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

U prvoj utakmici posle takmičarske pauze, iako bez 14 reprezentativaca raznih država, Crvena zvezda je očekivano ubedljivo preskočila niželigaški Trajal i plasmanom u osminu finala, u Kruševcu, počela odbranu trofeja u fudbalskom Kupu Srbije - 0:6 (0:1). 

Nije bilo ni za očekivati da drugačije bude završen duel u gradu pod Bagdalom, jer je na jednoj polovini terena bio učesnik grupne faze Liga šampiona a na drugoj član Srpske lige Istok, ali domaćinu za utehu ostaje podatak da je prvi put savladan šutem svog igrača. Na kraju prve iole opasnijeg napada apsolutnog favorita, Spasojević je u pokušaju da raščisti prostor u svom šesnaestercu glavom, a umesto toga "nadmudrio" golmana Jovanovića (9. minut).

Na dupliranje vođstva dugo se čekalo, a onda su stvari dobile na ubrzanju. Prvo se napadač osvajača duple krune, Šerif Endijae, najbolje snašao u kaznenom prosroru, kada je loptom prihvaćenom na oko 11 metara rutinski zatresao mrežu (53), da bi se posle Senegalca u strelce upisao talentovani tandem ekipe sa "Rajka Mitića".

Prvo se 18-godišnji Nikola Šljivić "poklonio" publici u rodnom kraju i uvećao prednost (75), a onda je dva leta stariji Nikola Knežević, otklonio promil šanse u iznenađenje (76). To, međutim, nije bio kraj surove golgeterske egzekucije nad rivalom, bez poraza u svom rangu takmičenja.

Jovan Mijatović u samom finišu (88) i Knežević ponovo u nadoknadi vremena (90+1) pokazali su Baraku Baharu da može ozbiljno da računa na njih u nastavku sezone. Obojica udarcima glavom, jedan i drugi u padu. 

Trajalu nije vredeo ni penal dosuđen u nastavku utakmice, jer je Glazerova mreže osla netaknuta, jer je Đurović promašio ceo okvir gola, a njegov udarac visoko preko prečke završio na tribinama. 

Kup Srbije, šesnaestina finala

Sreda, 18. oktobar

Smederevo 1924 - TSC 1:1 (0:0), 5:4 penalima

/Cvetinović 69 a.g. - Vlalukin 76/

Trajal - Crvena zvezda 0:6 (0:1)
/Spasojević 9ag, Endijaje 53, Šljivić 75, 90+1 Knežević 76, Mijatović 88/

Sreda, 1. novembar

Dinamo 1945 - Voždovac

Železničar P. - Novi Pazar
BASK TEK - Radnički 1923
Jedinstvo Ub - Partizan
Radnički SM - Radnik
RFK Grafičar - Spartak
Inđija - Kolubara
Metalac - Radnički Niš
OFK Vršac - Mladost L.
Mačva - Mladost GAT
GFK Jagodina - Napredak
RFK Novi Sad - Vojvodina
IMT - Javor
Radnički NB - Čukarički

NAPOMENA: Igra se jedan meč, ako se završi remijem odmah se izvode jedanaesterci.

Komentari (0)

Sport