Fudbal

Njukasl potvrdio da je Sandro Tonali pod istragom u Italiji zbog klađenja

Komentari

Autor: Euronews

19/10/2023

-

09:07

Njukasl potvrdio da je Sandro Tonali pod istragom u Italiji zbog klađenja
Njukasl potvrdio da je Sandro Tonali pod istragom u Italiji zbog klađenja - Copyright Tanjug/Zac Goodwin/PA via AP

veličina teksta

Aa Aa

Sandro Tonali je pod zvaničnom istragom Tužilaštva u Italiji i FF Italije zbog klađenja na utakmicama, potvrdio je to zvanično i njegov klub Njukasl.

Italijanski reprezentativac je zajedno sa kolegom Nikolom Zaniolom, članom Aston Vile, nedavno napustio kamp selekcije Italije zbog istrage oko klađenja na utakmicama koje se protiv njih vodi u Italiji, a posle afere koja je započeta sa igračem Juventusa Nikolom Fađolijem.

"Tonali i njegova porodica će nastaviti da dobijaju punu podršku kluba. Zbog procesa koji je un toku, Sandro i Njukasl neće davati komentare", napisao je zvanično Njukasl.

Engleski klub je letos za 55 miliona funti kupio italijanskog reprezentativca od Milana i sada je nejasno da li će on igrati za u Premijer ligi i Ligi šampiona dok je istraga u toku. "Svrake" imaju u narednih mesec dana jako zahtevan raspored: u subotu dočekuju Kristal Palas, a četiri dana kasnije igraju važan meč protiv Borusije Dortmund u Ligi šampiona. Zatim im slede dueli sa Vulverhemptonom, pa Mančester junajtedom u Ligi kupu Engleske, te Arsenalom i Bornmutom u Premijer ligi, dok je između tog susreta drugi duel sa "milionerima" iz Dortmunda u elitnom takmičenju.

 

 

Za sada je u Italiji okončan samo jedan proces, Fađoli je suspendovan na sedam meseci, uz kaznu od 12.500 evra a igrač Juventusa je priznao da ima zavinost od kockanja i prihvatio plan terapije za lečenje. Sam je priznao da je potrošio tri miliona evra na klađenje.

Komentari (0)

Sport