Fudbal

Biće nam potrebno strpljenje i prave odluke: Trener Lajpciga oprezan pred meč sa Crvenom zvezdom

Komentari

Autor: Euronews

24/10/2023

-

15:38

Biće nam potrebno strpljenje i prave odluke: Trener Lajpciga oprezan pred meč sa Crvenom zvezdom
Biće nam potrebno strpljenje i prave odluke: Trener Lajpciga oprezan pred meč sa Crvenom zvezdom - Copyright Tanjug/Jan Woitas/dpa via AP

veličina teksta

Aa Aa

Fudbaleri Lajpciga poraženi su u drugom kolu Lige šampiona od njenog poslednjeg osvajača Mančester sitija, pa će dati sve od sebe ne bi li te bodove nadoknadili u sutrašnjem meču sa Crvenom zvezdom na svom terenu (21.00, TV Arena i Premium). 

Posebno Marko Roze, jer je trener nemačkog kluba pre nekoliko godina sa asutrijskim Salcburgom baš od prvaka Srbije zaustavljen u pokušaju da uđe u elitno UEFA klupsko takmičenje tog leta. 

"Naravno da smo gledali i analizirali protivnika. Imaju određene principe u igri bez lopte, odbrana im je orijentisana čovek na čoveka i brane svoj gol svim raspoloživim snagama. Ipak, imaju i ofanzivni potencijal. Piter Olajinka, Šerif Endijae i Hvan In Bom donose ekipi brzinu. Žive da se dandmeću i takmiče, te nas sutra očekuje mnogo posla. Biće nam potrebno strpljenje i prave odluke", rekao je Roze pred susret za crveno-belima, čiji će igrači istrčati pred krcate tribine. 

"Naši navijači su uvek važan faktor - i kod kuće i u gostima. Važno je da zajedno proslavimo uspeh na kraju. Težimo uspehu i svesni smo da u teškim trenucima možemo samo zajedno do njega. Sutrašnj utakmica može da bude teška i tada je još važnije da se svi držimo zajedno. Moramo da pokažemo na terenu da apsolutno želimo da pobedimo. Naši navijači imaju dobar osećaj da budu tu kada su nam potrebnis. Neverovatno uzbudljivo je igrati Ligu šampiona ovde kod kuće u Lajpcigu. Dakle, radujemo se sutrašnjem susret".

Strateg Lajpciga zadovoljan je što su svi igrači izuzev Vilija Orbana i El Šadaja Bitšijabua u konkurenciji za utakmicu sa ekipom Baraka Bahara. 

"Duel protiv Darmštata je bio važan za nas. Uspeli smo da odmorimo Ksavera Šlagera i vratimo mu potrebnu energiju. Amadu Hajdara i Beni Henriks, su dobili važne minute posle povreda, a šansu su dobili i ostali igrači. Fudbaleri polako hvataju ritam... Dani Olmo će takođe imati veću ulogu sutra nego za vikend. Generalno gledano, dobro smo radili tokom međunarodne pauze, a takmičarska situacija nam ide na ruku. Imam mnogo sjajnih napadača na raspolaganju. Timo Verner ponekad može da pređe na krilo. Lois Openda postiže golove, ali takođe postoji prostor za napredak".

Dan pred važan meč vođa aktuelne generacije, Jusuf Poulsen, produžio je ugovor do 2026. godine.

"Jusi je sjajan momak koji predvodi mlade igrače. Preuzima odgovornost na terenu, mnogo radi i nadam se da će uskoro ponovo početi da postiže golove. Njegova spremnost da radi bez lopte i prepozna presing situacije je izvanredna. Takođe je porodičan čovek pun ljubavi i ima veliku reputaciju među saigračima. Zvanje uzornog učenika mu sasvim dobro stoji. Tokom godina je mnogo toga video i čuo", ishvalio je Roze svog napadača. 

Standings provided by Sofascore

Komentari (0)

Sport