Fudbal

UEFA Liga šampiona Grupa: Real i Napoli napravili korak ka cilju, Gudelj strelac, Onana heroj Junajteda

Komentari

Autor: Euronews

24/10/2023

-

23:12

UEFA Liga šampiona Grupa: Real i Napoli napravili korak ka cilju, Gudelj strelac, Onana heroj Junajteda
UEFA Liga šampiona Grupa: Real i Napoli napravili korak ka cilju, Gudelj strelac, Onana heroj Junajteda - Copyright Tanjug/AP Photo/Luis Vieira, File

veličina teksta

Aa Aa

Real Madrid i Napoli pobedama u trećem kolu napravili su korak napred ka nokaut fazi iz Grupe "C" Lige šampiona. Madriđani su pobedili u Bragi 2:1 (1:0) i ostali na 100 odsto učinka, dok je Napoli slavio u Berlinu i izbio na drugu poziciju.

Braga je promašivala prilike, Real je svoju prvu iskoristio i to je bio rezime prvog dela meča. Serdar Sači je loše procenio let lopte, Vinisijus Žunior je posle dobrog prijema napravio i dobar dribling, usledio je prizeman pas ka Rodrigu i lopta je završila iza leđa Mateuša.

Prekidi su bili jak adut Brage u prvom delu, međutim, Al Musrati, Banza, Rikardo Orta nisu uspevali da realizuje neke prilike, mada su Džud Belingem i Kamavinga u dva navrata izblokirali lopte u "mat pozicijama".

Real je bio mnogo konkretniji u nastavku, imali su tri prilike pre nego što je Džud Belingem "pustio kišu", prošao pored dvojice igrača i zatresao mrežu. Međutim, Braga je brzo reagovala, Đalo je smanjio na 1:2, a zatim nastavila da napada. Golman Kepa je imao i sreću posle šuta Orte jer ga je lopta bukvalno pogodila u nogu. Ipak, Madriđani su iskusno sačuvali trijumf.

Union Berlin je nastavio da igra dobro u Ligi šampona, ali je ubeležio i treći poraz, još se čeka na istorijski prvi bod u Ligi šampiona. Protiv Napolija u prvom delu nije imao ni sreće. Robin Gosens je postigao gol, ali je bio u malom ofsajdu, dok je Fofana propustio dve solidne prilike.

Hviča Kvaratskelija je podigao formu poslednjih nedelja, prošao je po levoj strani, idealno poslužio Raspadorija i Napolitanci su poveli i utišali 70.000 navijača u Berlinu. Do kraja meča Italijani su održali prednost i završili dobar deo posla oko plasmana u nokaut fazu.

 

 

Na Old Trafordu je Hari Megvajer pogotkom u 72. minutu doneo pobedu Mančester junajtedu. Kopenhagen se do primljenog gola držao veoma dobro, imao čak priliku da povede, ali će se na kraju u Dansku vratiti bez bodova. Iako je Megvajer postigao gol, apsolutni heroj je Andre Onana koji je odbranio penal Džordanu Larsonu u 97. minutu meča.

Ekipa Erika Ten Haga je tako upisala prvu pobedu u ovoj sezoni elitnog evropskog takmičenja. Nakon tri odigrana kola se nalaze na trećoj poziciji sa tri osvojena bod, a Danci su na poslednjem mestu sa jednim bodom.

Grupa B će biti neizvesna do samog kraja. Arsenal je na teškom gostovanju Sevilji uspeo da izvuče pobedu 2:1 (0:1). 

Poprilično uspreno prvo poluvreme je presekao Gabrijel Martineli pogotkom u nadoknadi prvog dela. Drugih 45 minuta je donelo znatno otvoreniji fudbal. "Tobdžije" su prvo uvećale prednost preko Gabrijela Žezusa, ali je Nemanja Gudelj na asistenciju Ivana Rakitića postigao gol za 1:2.

U Francuskoj se igrao meč Lensa i PSV-a gde nije bilo pobednika 1:1 (0:0). Johan Bakajoko je doneo vođstvo Holanđanima u 54. minutu, a u 65. je Vahi poravnao rezultat. 

Arsenal i Lens zauzimaju prvu i drugu poziciju u grupi B sa šest odnosno pet bodova, dok Sevilja i PSV imaju po dva.

UEFA Liga šampiona, treće kolo

Grupa "A"

Galatasaraj - Bajern 1:3 (1:1)
/Ikardi 30 pen - Koman 8, Kejn 73, Musijala 79/

Mančester junajted - Kopenhagen 1:0 (0:0)
/Megvajer 72/

 

Standings provided by Sofascore

 

Grupa "B"

Lens - PSV 1:1 (0:0)
/Vahi 65 - Bakajoko 55/

Sevilja - Arsenal 1:2 (0:1)
/Gudelj 58 - Martioneli 45+4, Žezus 53/

 

Standings provided by Sofascore

 

Grupa "C"

Braga - Real Madrid 1:2
/Đalo 63 - Rodrigo 16, Belingem 61/

Union Berlin - Napoli 0:1 (0:0)
/Raspadori 65/

 

Standings provided by Sofascore

 

Grupa "D"

Inter - Salcburg 2:1 (1:0)
/A. Sančez 19, Čalhaoglu 64 pen - Glok 57/

Benfika - Sosijedad 0:1 (0:0)
/Mendez 63/

 

Standings provided by Sofascore

 

Komentari (0)

Sport