Fudbal

Lionel Mesi: Ne verujem da ću se ikada više vratiti da igram u Evropi

Komentari

Autor: Tanjug

04/11/2023

-

14:05

Lionel Mesi: Ne verujem da ću se ikada više vratiti da igram u Evropi
Tanjug/(AP Photo/Lynne Sladky) - Copyright Tanjug/(AP Photo/Lynne Sladky)

veličina teksta

Aa Aa

Agrentinski fudbaler Lionel Mesi izjavio je da je srećan što nagradu Frans fudbala "Zlatna lopta" može da podeli sa narodom Argentine, kao i da ne veruje da će se vraćati da igra u Evropi.

Mesi je osmi put u karijeri osvojio je nagradu Frans fudbala "Zlatna lopta" za najboljeg fudbalera sezone.

"Proveo sam skoro celu karijeru u Barseloni, gde sam uspeo da osvojim sve: mnogo titula prvaka Španije i nekoliko Liga šampiona. Ali, to što nisam uspevao da osvojim ništa sa reprezentacijom mi je bilo kao trn u peti. Ipak, poslednjih godina sam osvojio Kopa Ameriku i Svetsko prvenstvo. Ova Zlatna lopta je veliko priznanje za mene, ali isto toliko i za celu ekipu. Srećan sam što mogu da je podelim sa narodom Argentine", istakao je Mesi za francuski list "L'Ekip".

Dodaje da je želeo da se vrati u Barselonu ali da ta opcija nije bila moguća.

"Zato sam odlučio da dođem u Inter Majami. Imao sam mnogo ponuda. Potpuno različitih. Od Barse, drugih evropskih klubova, iz Saudijske Arabije. Ali, mi smo odmah izabrali Majami i srećni smo zbog toga, jer se ovde osećamo jako dobro. Uživamo u svakom danu provedenom sa porodicom", izjavio je Mesi i potvrdio da više neće igrati fudbal u Evropi.

"Mislim da je tako. Hvala Bogu, imao sam tu sreću da ostvarim fenomenalnu karijeru, osvojio sam sve o čemu sam sanjao u Evropi, gde sam igrao tako dugo. Napravio sam novi korak dolaskom u SAD, pa ne verujem da ću se ikada više vratiti da igram u Evropi. Naravno, nedostajaće mi do kraja života igranje Lige šampiona ili La Lige, jer su to utakmice sa posebnim ukusom. Ali, uživam i ovde koliko god mogu, tako da ne osećam frustraciju", zaključio je Mesi

Komentari (0)

Sport