Fudbal

Omladinci Lajpciga pobedili Crvenu zvezdu i ostavili je bez nokaut faze Omladinske Lige šampiona

Komentari

Autor: Euronews

07/11/2023

-

18:00

Omladinci Lajpciga pobedili Crvenu zvezdu i ostavili je bez nokaut faze Omladinske Lige šampiona
Milijaš - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Omladinci Crvene zvezde u dva meča protiv Lajpciga u Omlaidinskoj Ligi šampiona bili su egal rival, ali su Nemci, kao i na svom stadionu (2:1), pobedili i u Beogradu 1:0 (0:0) i posle četiri kola Grupe "G" zacementirali su jedno od prva dva mesta koja vodi direkton ili u baraž osmine finala, dok crveno-beli završavaju takmičenje u kome su se dobro prikazali iako rezultatski to nije bilo ispraćeno. Ostaće im mečevi protiv Jang Bojsa i Mančester sitija da potvrde potencijal.

Izabranici Nenada Milijaša nadigrali su goste iz Nemačke u prvom delu, ali nisu uspeli da materijalizuju nekoliko dobrih prilika. Vukojević je za malo bio neprecizan, golman Diks je odbranio udarac Šljivića, a Cvetković je na kraju prvog dela zakasnio za delić sekunde da ubaci loptu u mrežu. Odbrana crveno-belih bila je veoma dobra, agresivna, nije dozvolila Kaufmanu i Šuireku da pošalju bolje lopte ka Eduardu.

Međutim, u nastvaku meča Nemci su diktirali ritam igre, naterali su crveno-bele da se uglavnom brane i postajali su sve opasniji po gol Draškića. Strpljivo su Nemci čekali na grešku i dočekali u 73. minutu kada je Janik Eduardo primio loptu na 16 metara, oslobodio se Vidojevića i pslao loptu od stative u mrežu.

Pokušali su igrači Zvezde da izbegnu poraz, Bubanj i Cvetković su imali najbolje, ali i Nemci su mgli u dva navrata da potvrde pobedu.

Crvena zvezda je igrala u sastavu: Draškić - Gojkov (od 70. Tegeltija), Vukičević, Vidojević (od 77. Bubanj), Stojsavljević (od 77. Avdić) - Cvetković, Milosavljević, Petrović - Maksimović (od 70. Miranović), Šljivić - Vukojević.

Omladinska Liga šamnpiona, četvrto kolo

Grupa G

Mančester siti - Jang Bojs 3:0 (3:0)
/Heski 9 pen, Susoho 36, Henderson 44/

Crvena zvezda - Lajpcig 0:1 (0:0)

/Eduardo 73/

Standings provided by Sofascore

Komentari (0)

Sport