Fudbal

David De Hea pred potpisom za novi klub: Španac se vraća u domovinu?

Komentari

Autor: Euronews

10/11/2023

-

16:39

David De Hea pred potpisom za novi klub: Španac se vraća u domovinu?
David De Hea - Copyright Tanjug/AP Photo/Dave Thompson, Pool

veličina teksta

Aa Aa

Nakon četiri meseca pauze, David De Hea bi konačno mogao da se vrati fudbalu. Iskusni čuvar mreže je proveo 12 godina u Mančester junajtedu, ali je u julu napustio Old Traford nakon što je klub odlučio da mu ne produži ugovor.

Od tada, Španac je bez angažmana. Tokom prelaznog roka se povezivao sa Real Madridom koji je doveo Kepu Arizabalagu, dok je bilo interesovanje i od strane Bajerna iz Minhena. Jedna od mogućih destinacija je bila i Saudijska Arabija ali je 33-godišnjak odbio tu opciju.

Međutim, deluje da će bivši golman "crvenih đavola" ići nazad u domovinu. Španski mediji prenose kako je De Hea u pregovorim sa Real Betisom koji predvodi Manuel Pelegrini, bivši trener Mančester sitija.

Trenutna "jedinica" kluba iz Sevilje je Klaudio Bravo koji je u aprilu ove godine napunio 40 godina. Rezervni golma Rui Silva je povređen i deluje da za njega više nema mesta na "Benito Viljamarinu" jer klub planira da ga proda u zimskom prelaznom roku.

David De Hea je već branio u La Ligi za Atletiko Madrid iz čije akademije je i potekao. Nosio je dres "jorgandžija" dve sezone sve dok se na leto 2011. godine nije preselio u Mančester.

Komentari (0)

Sport