Fudbal

Vreme je da Srbija ode na EURO, sve spremno za slavlje u Leskovcu

Komentari

Autor: Euronews

19/11/2023

-

13:00

Vreme je da Srbija ode na EURO, sve spremno za slavlje u Leskovcu
Vreme je da Srbija ode na EURO, sve spremno za slavlje u Leskovcu - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Godine patnji, ponižavanja i neobjašnjivih neuspeha bi trebalo da su iza fudbalske reprezentacije Srbije, kojoj je potreban samo bod protiv Bugarske (15, TV Arena 1 Premium) da izbori debitantski plasman na Evropsko prvenstvo, odnosno prvi nakon 2000. godine kad je nastupala pod imenom Jugoslavija.

Sve igrači selektora Dragana Stojkovića imaju u svojim rukama.

Igraju na domaćem terenu u Leskovcu, UEFA je smanjila kaznu i na tribinama će moći da budu i navijači, a rival im je tim koji je u dosadašnjih sedam odigranih kola osvojio svega tri boda.

Euforija među navijačima jeste ogromna, na renoviranom stadionu Dubočice očekuje se istinska fešta i veliko slavlje, a selektor Dragan Stojković tu veliku energiju želi da usmeri u pravom smeru.

"Imamo istorijsku priliku da se plasiramo na Evropsko prvenstvo i bez obzira što utakmica neće biti laka, jer nam u goste dolazi rasterećen protivnik, naš motiv je ogroman. Verujem da ćemo imati sjajnu podršku sa tribina i ostvariti pozitivan rezultat. Svi zajendo željno iščekujemo plasman na EURO", kaže uoči ovog susreta Stojković.

Iz grupe G, kao prvi tim na tabeli, učešće u Nemačkoj je već obezbedila Mađarska, a pored Srbije teoretsku šansu za ovo takmičenje ima i Crna Gora kojoj je potrebno da savlada Mađare u gostima (15, TV Arena 2 Premium), ali i da Srbija ne pobedi u Leskovcu.

Ipak, o tom scenario ni ne razmišljamo.

Kvalifikacije za Evropsko prvenstvo

grupa A

Škotska - Norveška 20.45 (TV Arena 2 Premium)
Španija - Gruzija 20.45 (TV Arena 1 Premium)

Standings provided by Sofascore

Komentari (0)

Sport