Fudbal

Fudbalska reprezentacija Srbije se plasirala na Evropsko prvenstvo: Šta čeka "orlove" u Nemačkoj?

Komentari

Autor: Euronews Srbija

20/11/2023

-

17:18

Euronews

veličina teksta

Aa Aa

Fudbalska reprezentacija Srbije odigrala je nerešeno sa Bugarskom i plasirala se na Evropsko prvenstvo u fudbalu. Posle pune 24 godine gledaćemo našu reprezentaciju na ovom takmičenju. O prvenstvu Evrope koje će se održati sledećeg leta u Nemačkoj razgovarali smo sa Nenadom Milovanovićem novinarom Arena sporta.

Milovanović kaže da deluje neverovatno da naša reprezentacija nije uspela od 2000. godine da se plasira na ovo takmičenje, uzimajući u obzir da smo od tada učestvovali na četiri svetska prvenstva. Govoreći o ostvarem rezultatima u grupnoj fazi i kritikama upućenim selektoru reprezentacije Draganu Stojkoviću Piksiju, Milovanović ističe da je poverenje u selektora verovatno poljuljano lošijim rezultatima nego što je to bilo očekivano u Kataru.

"Sećamo se svi koliko je bila euforija posle plasmana u Katar i one velike pobede u Portugaliji. Mnogo se očekivalo, mnogo velika je euforija stvorena u narodu, a onda nisu bili rezultati baš adekvatni. Nakon toga bilo je poverenje da ćemo se plasirati, jer realno i grupa nije bila prejaka i očekivalo se da će Srbija biti na prvenstu", navodi Milovanović.

Međutim, on ukazuje da to što smo drugoplasirani u kvalifikacionoj grupi može značiti da ćemo imati težu grupu na predstojećem prvenstvu u Nemačkoj, nakon žreba koji će se održati 2. decembra. 

"Lošija stvar tog rezultata, juče protiv Bugarske 2-2, je što ćemo vrlo verovatno završiti u takozvanom četvrtom šeširu, dakle među najlošije rangiranim reprezentacijama, zavisi od toga kakvi će rezultati biti danas i večeras kada se završavaju kvalifikacije za Evropsko prvenstvo i nakon toga ćemo znati u kom smo šeširu", ističe Milovanović. 

Ceo interju sa novinarom Arena sporta možete pogledati OVDE.

Komentari (0)

Sport