Fudbal

Holanđani brojali "samo" do šest: Bez pobednika u Atini za kraj kvalifikacija

Komentari

Autor: Euronews

21/11/2023

-

22:50

Holanđani brojali "samo" do šest: Bez pobednika u Atini za kraj kvalifikacija
Holanđani brojali "samo" do šest: Bez pobednika u Atini za kraj kvalifikacija - Copyright Tanjug/AP Photo/Thanassis Stavrakis

veličina teksta

Aa Aa

Pre nekoliko dana je Francuska brojala čak do 14 protiv ekipe Gibraltara, ali su Holanđani večeras imali milosti i postigli "svega" šest golova. 

"Lale" stigle u vođstvo preko Kalvina Stengsa već u 10. minutu, dok je Mats Vifer u 23. povisio na 2:0. Do kraja prvog dela igre, mrežu je zatresao i Teun Kopmajners, te je pitanje pobednika bilo rešeno već u prvom poluvremenu. Drugi deo igre je Stengs iskoristio kako bi postigao prvi het-trik u dresu reprezentacije. Napadač Fejnorda je bio precizan u 50. i u 62. minutu 5:0 u korist tim Ronalda Kumana. Konačan rezultat ne meču je postavio Kodi Gakpo u 81. minutu.

U drugom meču grupe B, Grčka je remizirala sa Francuskom 2:2 (0:1). Gosti su stigli do vođstvo preko Randala Kolo Muanija koji je u 42. minutu iskoristio asistenciju Žirua i savladao Vlahodimosa. 

Iako ih ni pobeda nije vodila na Evropsko prvenstvo, Grci su iskoristili period dobre igre i u 56. minutu preko Bakasetasa došli do izjednačenja. Svega pet minuta kasnije je Fotis Joanidis doveo domaćina u prednost, a asistirao mu je Dimitros Janulis. Ipak, "trikolori" su stigli do izjednačenja pogotkom Jusufa Fofane u 74. minutu.

Francuska je kvalifikacije završila na prvom mestu u grupi sa 22 osvojena boda. Na Evropskom prvenstvu će im se pridružiti Holandija koja je osvojila 18 bodova, a Grčka je ostala na trećem mestu sa 13. Gibraltar je završio kvalifikaconi ciklus bez postignutog pogotka i bez osvojenog boda.

Grupa B

Gibraltar - Holandija 0:6 (0:3)
/Stengs 10, 50, 62, Vifer 23, Kopmainers 38, Gakpo 81/

Grčka - Francuska 2:2 (2:2)

/Bakasetas 56, Joanidis 61 - Kolo Muani 42, Fofana 74/

Standings provided by Sofascore

Komentari (0)

Sport