Fudbal

Pazarci još pet utakmica bez publike: Skupo ih koštali propusti protiv Partizana

Komentari

Autor: Euronews

23/11/2023

-

18:22

Pazarci još pet utakmica bez publike: Skupo ih koštali propusti protiv Partizana
FK Novi Pazar - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Srbije (FSS) donela je odluku da kazni FK Novi Pazar sa pet utakmica bez prisustva publike na domaćem terenu, zbog incidenata iz meča 14. kola MozzartBet Superlige sa Partizanom.

Pazarcima je aktivirana uslovna kazna izrečena pre više od mesec dana, kada su zbog incidenata njihovih navijača i gotovo jednočasovnog prekida na utakmici sa Vojvodinom, kažnjeni sa odigravanjem dve utakmice bez publike i još pet uslovno na godinu dana. A, budući da je bilo incidenata i u duelu sa crno-belima, tim iz južne Srbije ponovo je sankcionisan.

"Na drugom susretu bez publike protiv Partizana, odigranom 6. novembra kraj Jošanice, domaćini su učinili nove prekršaje i komisiji, koju vodi predsednik Ivan Nikolić, nije preostalo ništa drugo nego da opozove uslovnu kaznu", stoji u saopštenju disciplinskog organa.

Pazarcima se na teren stavlja nekoliko propusta.

"Meču sa crno-belima prisustvovalo je znatno više ljudi od broja (150, uključujući igrače i stručni štab obe ekipe), dozvoljenog prilikom odigravanja utakmica bez publike. Upravo su oni posle utakmice vređali i provocirali trenera Partizana Igora Duljaja, a prilikom izmene i pogrdno skandirali prvotimcu Beograđana, Birbasu Nathu. Pored ovoga zabeleženi su i neprihvatljivi postupci i transparenti sa jasnom političkom i verskom konotacijom."

To znači da će Pazarci igrati pred praznim tribinama 10. februara protiv Crvene zvezde, a prvi naredni duel pred njihovim navijačima odigraće tek 9. marta protiv Voždovca u sklopu 25. kola Superlige.

Komentari (0)

Sport