Fudbal

Zvezda na pogon Osmana Bukarija do 11. uzastopne pobede nad Vojvodinom u Novom Sadu

Komentari

Autor: Euronews

25/11/2023

-

18:10

Zvezda na pogon Osmana Bukarija do 11. uzastopne pobede nad Vojvodinom u Novom Sadu
Zvezda na pogon Osmana Bukarija do 11. uzastopne pobede nad Vojvodinom u Novom Sadu - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Crvena zvezda je nastavila tradiciju pobeda na "Karađorđu". Zahvaljujući raspoloženom Osmanu Bukariju, šampion je u meču dobrog tempa pobedio Vojvodinu 2:1 (2:1) u prvom od dva derbija 16. kola Mozzart bet Superlige. Novosađanima ostaje neka druga prilika da zaustave seriju od 11 uzastopnih pobeda Zvezde u Novom Sadu.

Neefikasnost je bila boljka Crvene zvezde u mečevima Mozzart bet Superlige, ali na "Karađorđu" je do vođstva stigla iz prve akcije u trećem minutu. Osman Bukari odlučio se da isproba budnost golmana Lazara Carevića iz "mertvog ugla" i ispostavilo se da čuvar mreže domaćina nije to bio. Lopta mu se od lakta odbila u mrežu.

Vojvodina je od starta igrala ofanzivno, koristila je brze kretnje Radulovića, Vukanovića i Milosavljevića iz drugog plana i uspela je da izjednači u 12. minutu. Crnomarković je poslao odličnu loptu iza linije odbrane, Milosavljević je pobegao Đigi i loptu poslao pore Glazera u mrežu. Šampion je tako nastavio da lako prima pogotke na tlu Srbije, u poslednjih sedam susreta nije im pošlo za rukom da ne prime pogodak.

Da je Hvang umesto prečke u 10. minutu pogodio mrežu, verovatno bi gostima iz Beograda bilo lakše da uspostave kontrolu igre, ali to su učinili tek posle drugog vođstava u 27. minutu. Levi bek Guram Giorbelidze loše je intervenisao u petercu, loptu je Ndjaje samo bocnuo ka Bukariju koji je poklon oberučke prihvatio.

Da li je taj drugi gol omeo Novosađane ili ne, tek domaćin do kraja prvog dela nije uspeo da ozbiljnije zapreti Omriju Glazeru. Zvezda je dosta dobro kontriolisala igru, mogao je Kosta Nedeljković da se upiše u strelce. Šutirao je iskosa u spoljni deo mreže.

Drugo poluvreme proteklo je većim delom, do poslednjih 10 minuta, u duel igri, prožetim brojnim faulovima. Kembel je na startu imao dobru priliku za izjednačenje, a Ivanić i Lučić su u kontrama propuštali priliku da meč uvedu u mirniju fazu. Vojvodina je napravila pritisak na kraju meča, ali se Zvezda uspešno odbranila.

Vojvodina - Crvena zvezda 1:2 (1:2)

Stadion: "Karađorđe".
Sudija: Milan Ilić.
Strelac: Milosavljević u 12. za Vojvodinu,  a Bukari u 3. i 27. minutu za Zvezdu.

VOJVODINA: Carević – Lazarević, Jeličić, Crnomarković, Giorbelidze – Mateus Indio (od 25. Kembel), Milosavljević – Radulović (od 66. Ivanović), Zukić, Malbašić (od 66. U. Nikolić) – Vukanović.

CRVENA ZVEZDA: Glazer – Nedeljković, Điga, Dragović, Nikolić – Stamenić (od 59. Mijailović) – Bukari (od 86. Spajić), Kanga (od 69. Lučić), Hvan, Ivanić – Ndijaje (od 59. Mijatović).

Mozzart Bet Superliga, 16. kolo

petak

IMT - Spartak 0:1 (0:0)

/Stanojev 80/

subota

Radnik - Mladost 1:1 (0:1)
/Kunić 59 - Varjačić 19/

Vojvodina - Crvena zvezda 1:2 (1:2)
/Milosavljević 12 - Bukari 3, 27/

Partizan - TSC 18.30 (TV Arena 1 Premium)

nedelja

Radnički 1923 - Novi Pazar 13.00 (TV Arena sport 2)
Javor - Voždovac 15.00 (TV Arena sport 10)
Radnički Niš - Čukarički 15.00 (TV Arena sport 7)
Železničar - Napredak 18.30 (T Arena sport 4)

Komentari (0)

Sport