Fudbal

TSC nadigrao i deklasirao Partizan u Humskoj 4:0, naneo mu prvi poraz u sezoni

Komentari

Autor: Euronews

25/11/2023

-

20:53

TSC nadigrao i deklasirao Partizan u Humskoj 4:0, naneo mu prvi poraz u sezoni
TSC nadigrao i deklasirao Partizan u Humskoj 4:0, naneo mu prvi poraz u sezoni - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Partizan je doživeo nokaut od TSC-a u derbiju 16. kola Mozzart bet Superlige - 0:4 (0:3). Vicešampion Srbije je nadigrao crno-bele u svim elementima igre, igrao je brzo, moderno, evropski, porazio rivala iz kornera (tri gola) i kontri i naneo im je prvi poraz u sezoni. Crno-beli su u poslednjih šest mečeva primili sm ao jedan gol, a TSC im je posle Mladosti GAT (0:4) istovetno težak poraz. Razlika u odnosu na Zvezdu se istopila na tri boda, dok je TSC odigrao možda najboilju partiju ove sezone u Mozzart bet Superligi im ostvario prvu pobedu protiv Partizana u istoriji kluba.

Partizan je u poslednjih šest mečeva primio samo jedan pogodak, a od TSC-a za prvih 45 minuta čak tri! Neverovatno loše su crno-beli ušlči u meč, a još gore su branili kornere koje je fantastično izvodio Alekasandar Ćirković. 

Prvo je u trećem minutu postigao spektakularan pogodak direktno iz kornera. Kifla je uz mnogo efea preletela golmana Aleksandra Jovanovića i od stative završila u mreži. Taj šokantan pogodak nije poikrenuo crno-bele već onaj drugi primljeni pogodak sedam minuta kasnije. 

Opet je Ćirković izveo prekid, Milosavljević je sa prve stative prebacio loptu do Stojića koji je opet matirao Jovanovića. Tek tada su crno-beli počeli da igraju kako znaju i bez Mateusa Saldanje koji je zbog suspenzije preskočio derbi. Bili su domaćini u ofanzivi, umalo je Natho, zahvaljujući lucidnom Kaluluu, koji je "oteo" loptu golmanu Iliću, zatresao mređu, ali se lopti na putu do mreže isprečio Stojić. Tražili su domaćini i penal jer je posle udarca Kanutea lopta pogodila igrača TSC-a u ruku, ali je sudija procenio da je ona bila uz telo. 

I umesto 1:2, na semaforu je stajalo 0:3 u 32. minutu. Peti korner na meču i treći pogodak TSC-a. Izvođač isti (Ćirković), asistent sa prve stative ovog puta Stojić, a realizator Milan Radin. Nestvarno loše intervencije crno-belih, ali i očigledno dobro pripremljeni prekidi od strane trenera gostiju Žarka Lazetića proizveli su na poluvremenu 0:3.

Prvi meč u Bačkoj Topoli bio je završen remijem (3:3) i tada su dopmaćini stigli do boda golom u 90. minutu i navijači crno-belih su se nadali čudu u nastavku i novom preokretu crno-belih koji su u ovoj sezoni već uspevali da stignu prednosti rivala (IMT 2:0, Radnik 2:0).

Ali, ovog puta Partizan nije imao svoje veče. Napali su iz sve snage, ali je sevnula kontra, golman Jovanović je uspeo na kratko da otkloni opasnost, ali je Uroš Milovanović sa 22 metra pogodio mrežu za 0:4 u 49. minutu! Od tog šoka crno-beli se nisu oporavili, dok su igrači TSC-a iz niza kontri mogli lako da postignu i peti gol. Dva puta su treseli mrežu (Pantović) ali su oba gola postignuta iz ofsajda.

Partizan - TSC 0:4 (0:3)

Stadion: Partizana.

Sudija: Pavle Ilić.
Strelci: Ćirković u 3, Stojić u 10, Radin u 32. minutu.

PARTIZAN: Jovanović – Filipović (od 46. Stojković), Ilić, Marković, Antić – Kanute (od 46. Menig), Belić – Kalulu (od 76. Baždar), Natho, Zahid – Nikolić.

TSC: Ilić – Krstić, Stojić, Ćalušić – Cvetković, Radin, Milosavljević (od 77. Pantović), Đakovac, Petrović – Ćirković (od 86. Šoš), Milovanović.

Mozzart Bet Superliga, 16. kolo

petak

IMT - Spartak 0:1 (0:0)
/Stanojev 80/

subota

Radnik - Mladost 1:1 (0:1)
/Kunić 59 - Varjačić 19/

Vojvodina - Crvena zvezda 1:2 (1:2)
/Milosavljević 12 - Bukari 3, 27/

Partizan - TSC 0:4 (0:3)
/Ćirković 3, Stojić 10, Radin 32, Milovanović 49/

nedelja

Radnički 1923 - Novi Pazar 13.00 (TV Arena sport 2)

Radnički Niš - Čukarički 15.00 (TV Arena sport 7)

Železničar - Napredak 18.30 (T Arena sport 4)

Ponedeljak

Javor - Voždovac 16.00 (TV Arena sport)

 

Standings provided by Sofascore

 

Komentari (0)

Sport