Fudbal

Zvezda ubedljiva protiv Kairata: Sledeći protivnik u kvalifikacijama je Šerif

Komentari

Autor: Euronews

28/07/2021

-

22:30

Zvezda ubedljiva protiv Kairata: Sledeći protivnik u kvalifikacijama je Šerif
MN Press - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su ekipu Kairata sa 5:0 u okviru revanš meča drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona, nakon poraza od 2:1 u Kazahstanu.

Fenomenalno su crveno-beli otvorili meč i došli do vođstva već u devetom minutu meča. Aleksandar Katai je primio loptu na dvadesetak metara od protivničkog gola, sjajno se snašao i oslobodio čuvara, a potom pogodio za 1:0.

Drugi pogodak postigao je Loi Dioni u 21. minutu. Fenomanalna reakcija Radovana Pankova obezbedila je Francuzu izglednu priliku za gol, koju je ovaj iskoristio i zatresao mrežu Kairata.

Ponovo je Aleksandar Katai bio strelac kada je ekipa Dejana Stankovića postavila rezultat na 3:0. Igrao se 42. minut kada je sjajni plejmejker pogodio iz slobodnog udarca i poslao loptu iza leđa gostujućeg golmana. Do poluvremena nije bilo više pogodaka.

Samo četiri minuta po nastavku Crvena zvezda je došla i do četvrtog pogotka. Naime, Mirko Ivanić je primio loptu u šesnaestercu Kairata, potom se odlično snašao i šutirao, a lopta je pogodila prečku i odbila se u protivnički gol.

Konačan rezultat postigao je Filipo kada je u 56. minutu primio loptu u protivničkom kaznenom prostoru, izdržao duel i fenomenalno pogodio za ogromnih 5:0 za crveno-bele.

U narednom kolu ekipa Dejana Stankovića će odmeriti snage sa Šerifom iz Tiraspolja koji je slavio nad Alaškertom ukupnim rezultatom 4:1.

Sastavi: 

Crvena zvezda (4-1-4-1): Borjan - Gobeljić (58. Gajić), Pankov, Dragović, Rodić - Sanogo - Falko, Kanga, Ivanić, Katai - Dioni

Rezerve: Popović, Babić, Degenek, Krstičić, Pavkov, Petrović, Lazetić, Ben, Srnić, Bakajoko, Krstović

Trener: Dejan Stanković

Kairat (4-3-3): Ustimenko - Mikanović (34. Alikulov), Dugalić, Alip, Vorogovski - Burančijev (63. Ulšin), Abiken, Poljakov - Šušenačev (63. Alves), Lav, Hovhanisjan

Rezerve: Anarbekov, Kante, Mitrofanov, Anet, Ibragimov, Širobokov

Trener: Kiril Keker

Komentari (0)

Sport