Fudbal

TSC doživeo nesrećan poraz od Vest Hema i ostao u igri za nokaut fazu Lige konferencije

Komentari

Autor: Euronews

30/11/2023

-

20:51

TSC doživeo nesrećan poraz od Vest Hema i ostao u igri za nokaut fazu Lige konferencije
TSC doživeo nesrećan poraz od Vest Hema i ostao u igri za nokaut fazu Lige konferencije - Copyright Tanjug/AP Photo/Darko Vojinovic, Pool

veličina teksta

Aa Aa

TSC je položio još jedan veliki evropski ispit, na svojoj "Areni" u jednoj lepoj atmosferi, jeste poražen 0:1 (0:0) protiv Vest Hema u petom kolu Grupe A Lige Evrope, ali su i ostali u igri za nokaut fazu Lige konferencije. Izabranicima Žarka Lazetića ostaće prilika da pobedom nad Olimpijakosom u Atini izbore treće mesto i plasman u plej-of osmine finala Lige konferencije!

Odlična partija u Humskoj nadograđena je kvalitetnim izdanjem protiv osvajača Lige konferencije ne i rezultatom jer je Souček kao i u Londonu bio ponovo koban po srpskog vicešampiona.

Trener TSC-a Žarko Lazetić nije odustao od svojih ideja. Visokim presingom, agresivnošću, igrači srpskog vicešampiona ne samo da su držali goste iz Londona daleko od golmana Ilića, već su iz "drugih osvojenih lopti" imali nekoliko dobrih tranzicija koje u golove nisu pretvorili prvo Uroš Milovanović, pa onda i Aleksandar Ćirković. Obojici je nedostajao bolji završni udarac u veoma dobrim situacijama, pa je golman Fabijanski uspevao da interveniše.

Gosti jesu imali veći posed lopte, ali Vord-Prauz i Paketa nisu uspevali da stvore saigračima nijednu ozbiljniju priliku. Najopasniji je bio naopad i šut Mubame koji je Ilić lako odbranio. Kad se podvuče crta, dovoljno o tome ko je bio opasniji i konkretniji govori i statistika o udarcima na gol 8/4 u korist TSC-a.

Znali su u TSC-u da će Vest Hem dodati gas u nastavku, dobro su se pripremili za to i veoma dobro zatvorili prilaze, čak su "položili ispit za prekid Vord-Prauza", pa ih gosti ni iz tog segmenta nisu ugrožavali u prvih 70 minuta. Dobrom kretnjom, domaćini su imali dve dobre napadačke akcije, ali Milovanović nije uspeo sa 16 metara da matira Fabijanskog.

Nije u TSC da odoli i poslednjem pritisku gostiju i osvoji drugi bod u Grupi A jer je visoki Souček u 89. minutu matirao Ilića sa druge stative i doneo Englezima trijumf i prolazak u nokaut fazu Lige Evrope.

TSC - Vest Hem 0:1 (0:0)

Stadion: TSC Arena.
Sudija: Alard Lindhut (Holandija).
Strelac: Souček u 89. minutu.

TSC: Ilić - Antonić, Čalušić, Stojić - Cvetković, Radin (od 76. Vulić), Kuveljić (od 76. Vlalukin), Đakovac, Petrović - Ćirković, Milovanović (od 76. Pantović).

VEST HEM: Fabianski - Džonson (od 78. Kerar), Mavropanos, Aguard, Kresvel (od 78. Emerson) - Vord Praus, Souček, Paketa - Fornals, Mubama (od 67. Korne), Benrama (od 67. Ings).

Liga Evrope, 5. kolo

Grupa A

TSC - Vest Hem 0:1 (0:0)
/Souček 89/

Frajburg - Olimpijakos 5:0 (4:0)
/Gregorič 3, 8, 36, Sildilja 42, Doan 77/

 

Standings provided by Sofascore

 

Komentari (0)

Sport