Fudbal

Mladost pala na "Marakani", Crvena zvezda postala apsolutni svetski rekorder

Komentari

Autor: Euronews

09/12/2023

-

18:07

Mladost pala na "Marakani", Crvena zvezda postala apsolutni svetski rekorder
Mladost pala na "Marakani", Crvena zvezda postala apsolutni svetski rekorder - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Nije bilo lako, ali Crvena zvezda je postala apsolutni rekorder po broju uzastopnih utakmica bez poraza na domaćem terenu, a susret sa Mladosti bio je 122. vezani u kome crveno-beli na "Marakani" nisu poraženi. Domaćini su uspeli da nadigraju Lučance 3:1 (1:1) u 18. kolu MozzartBet Superlige Srbije.

Ponovo četa Baraka Bahara nije bila ubedljiva kako se to očekivalo. Mladost se pokazala kao težak protivnik, koji se dobro branio, ali mora se reći da Zvezda nije bila preterano konkretna sa loptom u nogama.

Do vodećeg gola aktuelni šampion stigao je u sedmom minutu, i to iz penala. In Beom Hvang je nakon kratke kombinacije iz kornera poslao centaršut, koji je rukom blokirao Aleksandar Varjačić, a sudija Lazar Lukić nije imao dilemu oko svoje odluke.

Odgovornost je preuzeo Aleksandar Katai, i bio je više nego siguran, a ovo je drugi meč zaredom u kome se "desetka" crveno-belih upisije u strelce.

Ipak, svega tri minuta kasnije, usledio je "hladan tuš" za domaćina. Po levoj strani dobro loptu od Nikole Lekovića dobio je Žarko Udovičić i poslao dobar centaršut na peterac, a Uroš Sremčević je glavom bez problema matirao Omrija Glazera.

Nakon toga, gosti su dugo imali bod u džepu. Izdržali su do poluvremena, na kome je Bahar napravio tri izmene, koje nisu odmah urodile plodom.

Počeli su navijači i da strahaju za rekord, ali je onda u 68. na scenu stupio mladi Jovan Mijatović, koji je ponovo spasio Crvenu zvezdu. Lopta je došla do njega na ivici kaznenog prostora, a on je desnom nogom poslao direktno iza leđa Saše Stamenkovića, golmana Mladosti koji se na ovom meču istakao sa nekoliko dobrih odbrana.

Mijatović je u 89. minutu ponovo bio u centru pažnje, kada je na spektakularan način proigrao Hvanga, a ovaj loptu poslao "pod prečku" i tako upisao svoj prvenac u crvenom-beli dresu.

Nema sumnje da je ovaj trijumf sjajna uvertira crveno-belih pred susret sa Mančester Sitijem u poslednjem kolu Lige šampiona, koji je na programu u sredu od 18.45 (TV Arena 1 Premium).

Crvena zvezda - Mladost Lučani 3:1 (1:1)

Stadion: Rajko Mitić.
Sudija: Lazar Lukić.
Strelci: /Katai 7pen, Mijatović 68, Hvang 89 - Sremčević 10/

Crvena zvezda: Glazer – Mitrović (od 46. Nedeljković), Spajić Dragović, Nikolić – Mijailović (od 46. Knežević), Hvan – Bukari (od 46. Mijatović), Katai (od 72. Kanga), Lučić (od 86. Endiaj) - Olajinka

Mladost Lučani: Stamenković – Ćirković, Dognimani, Leković, Milošević, Mirić (od 81. Ćirić), Udovičić, Varjačić (od 81. Divac), Veličković (od 61. Enčamda), Žunić - Sremčević.

Mozzart bet Superliga, 18. kolo

Subota

Radnički 1923 - TSC 0:0

Crvena zvezda - Mladost Lučani 3:1 (1:1)
/Katai 7pen, Mijatović 68, Hvang 89 - Sremčević 10/

Železničar - Spartak 18.30 (TV Arena sport 1)

Nedelja

Radnik - Voždovac 13.00 (TV Arena 3 Premium)

Javor - Čukarički 15.00 (TV Arena sport 10)

IMT - Novi Pazar 17.00 (TV Arena sport 4)

Ponedeljak

Radnički Niš - Partizan 16.00 (TV Arena 1 Premium)

Vojvodina - Napredak 18.30 (TV Arena 3 Premium)

Komentari (0)

Sport