Fudbal

Imamo veće šanse da slavimo nego na "Etihadu": Barak Bahar priziva Zvezdin pobednički oproštaj od Evrope

Komentari

Autor: Euronews

12/12/2023

-

21:27

Imamo veće šanse da slavimo nego na "Etihadu": Barak Bahar priziva Zvezdin pobednički oproštaj od Evrope
Barak Bahar - Copyright Tanjug/Sava Radovanović

veličina teksta

Aa Aa

Crvena zvezda neće prezimiti na međunarodnoj sceni, jer je u direktnom okršaju sa Jang Bojsom ostala bez šanse da neprolazak u eliminacione bitke Lige šampiona nadoknadi prekomandom u Ligu Evrope, pa opet to ne bi trebalo i smelo da utiče na takmičarske ambicije njenih fudbalera u sutrašnjem meču zadnjeg kola G grupe (18.45, TV Arena 1 Premium). 

Pogotovo što je oproštaj od velike scene zakazan na stadionu "Rajko Mitić", u domu nekadašnjeg kontinentalnog i svetskog prvaka. Pred "delijama", čija su očekivanja od ekipe uvek ista, čak i kada im na noge dolazi aktuelni vladar Evrope. 

"Imamo sigurno veće šanse da slavimo nego na Etihadu. Lepo je što smo preuzeli prvo mesto na tabeli u domaćem prvenstvu, nadam se da ćemo reflektovati na sutrašnju utakmicu. Očekivanja su da odigramo dobar meč kao u Bernu. Tamo smo igrali jako dobro i promašivali. Trebalo je da uzmemo bodove na toj utakmici. Nadanja su da ćemo sutra igrati dobro i konačno uzeti bodove", smatra Zvezdin trener Barak Bahar. 

Pre početka tekuće LŠ u Ljutice Bogdana od Izraelca i ekipe tražio se prolazak grupne faze, međutim neispunjavanje tog rezultatskog cilja nije pokvarilo kompletan Baharov utisak o prikazanom. 

"Imali smo velika očekivanja od grupe. Igrali smo jako dobro nekoliko utakmica. Igrali smo i stvarali šanse. Na primer drugo poluvreme protiv Lajpciga. Sad ne želim da poredim sa rezultatima u Makabi Haifi“.

Siti je došao u Beograd bez De Brujnea, Halanda, Dokua. Međutim, Bahar ima zanimljiv predlog za kolegu Žozepa Pepa Gvardiolu.

"Kada ne igra Rodri, oni gube. On je bez ikakve sumnje najbolji vezista na svetu. Znamo da oni neće doći sa najjačim timom, ali i dalje imaju najbolje igrače na svetu. Međutim, mi želimo da dobijemo ovu utakmicu".

Sitijevi navijači nisu iskoristili mogućnost organizovanog dolaska na Zvezdin stadion, ali se zato od pristalica najtrofejnijeg srpskog kluba očekuje da ispune svih 50.000 mesta na tribinama. 

"Nemam očekivanja od naših navijača. Oni su uvek isti. Stalno dolaze i bodre nas. Bili su glasni u Bernu, Lajpcigu, Etihadu. Svuda smo se osećali kao kod kuće. Voleo bih zbog njih da pobedimo".

Imaće Barak specijalnog gosta ovih dana u Beogradu, a taj dečak iz njegove domovine prisustvovaće i meču sa Sitijem. 

"Sutra će mi gost biti jedan divan momak. Zove se Ejton Malomi. On je kidnapovan od strane Hamasa, pušten je posle 52 dana zarobljeništva u tunelu. Međutim, njega će u Beograd, gde će biti moj gost, dovesti sestra i majka. Otac mu je još u zarobljeništvu. On je veliki navijač Mančester Sitija, ali dogovorili smo se da se neće ljutiti ako Zvezda pobedi“, objasnio je Bahar, čiji su izabranici osvojili jedan bod u pet susreta.

U prvom duelu sa engleskim "građanima", crveno-beli su poraženi s 3:1 na terenu osvajača poslednjeg "ušatog pehara".

Komentari (0)

Sport