Fudbal

Panatinaikos smenio trenera Ivana Jovanovića, Fatih Terim sutra preuzima tim

Komentari

Autor: Euronews

26/12/2023

-

15:23

Panatinaikos smenio trenera Ivana Jovanovića, Fatih Terim sutra preuzima tim
Panatinaikos smenio trenera Ivana Jovanovića, Fatih Terim sutra preuzima tim - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Posle dve i po godine veoma uspešne saradnje, osvojenog Kupa Grčke, Ivan Jovanović smenjen je sa mesta šefa struke Panatinaikosa, a na njoj će ga već sutra zameniti vremešni Turčin Fatih Terim, prenose grčki mediji.

Bez obzira na šokantnu eliminaciju iz UEFA Lige Evrope, kao i na dva poraza u poslednja četiri kola grčke lige (Atromitos, Aris), navijači "zelenih" su u šoku zbog odluke čelnika kluba Janisa Alafuzua da uruči otkaz Srbinu i već na kromilo dovede Fatiha Terima.

Grčka "Gazzeta" potez uprave "Pao" smatra nelogičnim, fudbalski neshvatljivim jer je Jovanović za dve i po godine kontinuiranog rada samo podizao posrnulog giganta i vratio ga da bnude konkurentan ne samo u Grčkoj već i u Evropi. 

 

 

Posle 15 odigranih kola Panatinaikos ima samo bod manje od lidera PAOK-a, a mediji u Grčkoj ističu da će otkaz Jovanoviću negativno uticati na ekipu i plasman.

Jovanović je ekipu preuzeo u junu 2021. godine, na klupi je na 112 mečeva ostvario 63 trijumfa, 22 remija i 27 poraza, osvojio je Kup Grčke na leto 2022. godine što je bio prvi trofej kluba posle osam sušnih godina. Prošle sezone u završnici je izgubio titulu koja se na stadionu "Niolidis Apostolakis" čeka od 2010. godine.

Komentari (0)

Sport