Fudbal

Aleksandar Kolarov prihvatio ponudu Salernitane, postaje novi sportski direktor

Komentari

Autor: Euronews

30/12/2023

-

13:55

Aleksandar Kolarov prihvatio ponudu Salernitane, postaje novi sportski direktor
Aleksandar Kolarov prihvatio ponudu Salernitane, postaje novi sportski direktor - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Aleksandar Kolarov, nekadašnji kapiten reprezentacije Srbije, postaće novi sportski direktor Salernitana. Od momenta kada je Valter Sabatini postao novi generalni menadžer kluba iz Salerna, počele su da kruže glasine da je mesto sportskog direktora namenio Aleksandru Kolarovu.

Smenio je Sabatini sportskog direktora Morgana De Sanktisa koji po njemu nije ispunio cilj da adekvatno pojača ekipu, pa je poslao ponudu Kolarovu. "La Ćita" je tada futuristički najavila da će se nekadašnji srpski as uhvatiti u koštac i bili su u pravu. Dogovor je postignut, a ostaje samo da se ceo posao i oficijalno potvrdi.

Kolarov će tesno sarađivati sa Valterom Sabatinijem, generalnim menadžerom Salernitane, a koji je izgradio karijeru u Italiji na funkciji sportskog direktora Rome, Lacija, Palerma, Bolonje... Uz njega će bivši srpski reprezentativac učiti posao.

Nekadašnji uspešni sportski direktor Lacija, Palerma, Rome, Intera, Bolonje i od januara 2022. Salernitane, najavio je veliku aktivnost u januarskom prelaznom roku i veruje da će Kolarov, moći da skocka tim koji bi izborio opastanak.

 

 

Sabatini se proslavio u Laciju kao sportski direktor jer je od 2004. godine stvorio veoma vredan tim, a jedan od važnijih igrača koje je doveo bio je baš Aleksadnar Kolarov (2007). 

Aleksandar Kolarov je fudbalsku karijeru završio na leto 2022. godine, kada mu je zvanično istekao ugovor sa Interom. Posle kratke epizode u Pizi, gde je posle mesec dana podneo ostavku jer se nisu ispoštovali odrešeni dogovori, nekadašnji igrač Čukaričkog, OFK Beograda, Lacija, Mančester sitija, Rome i Intera, ostao je u fudbalskim vodama da pomaže bratu Nikoli, fudbalskom menadžeru. 

Prihvatio je izazov Kolarov i ima veoma težak zadatak da treneru Filipu Inzagiju dovede ozbiljna pojačnja kako bi se izbegla selidba u Seriju B. Salernitana danas igra protiv Verone (18.00, TV Arena sport) i pokušaće 2023. godinu da završi pozitivnim rezultatom koji ih neće pomeriti sa poslednjeg mesta u Seriji A, ali bi bio dobar zamajac za narednu godinu.

Komentari (0)

Sport