Fudbal

Šljivić doneo pobedu Zvezdi na Kipru: Crveno-beli sve bolji, zadovoljan i Milojević

Komentari

Autor: Euronews

20/01/2024

-

15:00

Šljivić doneo pobedu Zvezdi na Kipru: Crveno-beli sve bolji, zadovoljan i Milojević
Šljivić doneo pobedu Zvezdi na Kipru: Crveno-beli sve bolji, zadovoljan i Milojević - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su mađarski Zalaegeršeg rezultatom 1:0 u prijateljskom meču odigranom na Kipru. Strelac jedinog gola na meču bio je osamnaestogodišpnji Jovan Šljivić u 22. minutu.

Prvi su šansu imali igrači mađarskog kluba, ali je u 17. minutu prečku pogodio Kiš. Zvezda je povela pet minuta kasnije, kada je Viktor Radojević sjajno centrirao, a Šljivić pogodio glavom sa oko 14 metara. Bio je to ujedno i najlepši potez na utakmici. 

Šljivić je u 38. minutu mogao i do drugog gola, ali je pogodio stativu. 

U 63. minutu, posle kornera, štoper Zvezde Nemanja Milunović nije iskoristio odličnu šansu da duplira vođstvo šampiona Srbije. Poslednju šansu za izjednačenje Zalaegeršeg je imao u 77. minutu, ali je Špoljarić zatresao okvir gola. 

Trener Zvezde Vladan Milojević je na ovom meču značajno kombinovao postavu, pa Glazer, Degenek, Rodić, Ivanić, Mijatović, Nedeljković, Stamenić i Katai nisu ni bili u konkurenciji za sastav.

CRVENA ZVEZDA: Popović, Nikolić (od 46. Knežević), Spajić (od 46. Milunović), Dragović (od 63. Milosavljević), Radojević (od 88. J. Mituljikić), Mijailović, Kanga (od 82. Maksimović), Šljivić (od 46. Lučić) Olanjinka (od 63. Kabić), Mitrović (od 88. N. Mituljikić), Endiaje (od 63. Kahvić).

ZALAEGERŠEG: Šenko (od 46. Dambo), Kovač (od 46. Nemet), Evangelu, Varkoni (od 72. Lesjak), Safronov (od 72. Šoltej), Megješ (B. Bedi), Sendrei (od 72. Husti), Kiš (od 46. Vogička), Kruaze (od 46. Nemet), Mance (od 72. Vogička), Sanković (od 72. Salaj).

Trener Zvezde, Vladan Milojević, imao je razloga da bude zadovoljan posle utakmice.

"Igrali smo protiv jako dinamičnog rivala, koji gaji mađarsku školu fudbala. Ono što je dobro za nas je to da smo bili znatno bolji nego u prvoj utakmici. I danas smo igrali pod velikim naporom, ali sam dosta zadovoljan. Ima stvari koje hvatamo, vidi se rezultat rada na treningu. Ovo je pripremni period, ali je uvek lepo kada se pobedi. Za mene trijumf nije na prvom mestu, već da vidim kako se ispunjavaju zahtevi i dogovori pre utakmice, a to je danas u dobroj meri ispunjeno", rekao je Milojević posle utakmice.

"Tražimo mehanizme u igri, danas smo želeli da probamo Mitrovića na desnoj, a Olajinku na levoj strani, prijateljski su mečevi i oni služe da sve isprobamo, biće sve to dobro", dodao je trener Crvene zvezde. 

Komentari (0)

Sport