Fudbal

Nova pobeda Partizana na Kipru: Saldanja "matirao" Botev na asitenciju Ovusua

Komentari

Autor: Euronews

28/01/2024

-

15:44

Nova pobeda Partizana na Kipru: Saldanja "matirao" Botev na asitenciju Ovusua
FK Partizan - Copyright FK Partizan

veličina teksta

Aa Aa

Fudbaleri Partizana zabeležili su i treću proveru tokom priprema na Kipru, a ovoga puta lider na tabeli Mozzart Bet Superlige je bio bolji od bugarske ekipe Botev iz Vrace - 1:0 (1.0).

Tri su bitna momenta koja trenera Igora Duljaja mogu da zadovolje nakon 90 minuta igre protiv bugarskog Boteva. Prvi je, naravno, pobeda, drugi je odlična slika u kojoj su se predstavile novajlije crno-belih, a treći, možda i najvažniji, da se niko nije povredio na terenu u koji nije bio baš u sjajnom stanju.

Uz to, bio je i jedan grub start igrača bugarske ekipe nad Bibarsom Nathom, ućinilo se u prvi mah da je možda i teže povređen, ali na sreću, to nije bio slučaj.

Šef stručnog štaba tima iz Humske na ovom susretu nije mogao da računa na povređene Nemanju Nikolića i Ksandera Severinu, a kako javlja ekipa TV Arena sport sa lica mesta, nije u pitanju ništa ozbiljno.

Meč protiv Boteva bila je prilika da trener Duljaj, ali i navijači crno-belih vide koliko u ovom trenutku mogu novajlije Leonard Ovusu, Denil Kastiljo i Jun Džun Goh. I prvi utisci su dobri.

 

 

Ne samo zbog toga što je prvopomenuti bio asistent kod gola Mateusa Saldanje u 23. minutu, a reprezentativac Južne Koreje u nekoliko navrata sjajno centrirao, već i zbog toga na koji su način učestvovali u igri. Bili su agresivni, željni dokazivanja i mogao bi Partizan u njima da dobije velika pojačanja u prolećnom delu sezone.

Imali su fudbaleri Patrtizaa i periode meča kad nisu bili glanvi tim na terenu, pa je rival u nekoliko navrata ozbiljno pripretio, ali je isto tako činjenica da je Gajas Zahid pogodio prečku, a nakon 60 minuta gotovo svi starteri crno-belih su napustili teren, pa je i tempo igre znatno opao.

Uz to, crno-beli su u prvom poluvremenu postigli još tri gola, koja je sudija poništio zbog ofsajda, ali se stekao utisak da barem dve, ako ne i sve tri sporne situacije nisu bile nedozvoljene.

Komentari (0)

Sport