Fudbal

Zvezda sigurna protiv Mladosti: Šljivić i Ndjaje ulepšali akcije crveno-belih

Komentari

Autor: Euronews

28/01/2024

-

17:10

Zvezda sigurna protiv Mladosti: Šljivić i Ndjaje ulepšali akcije crveno-belih
Zvezda sigurna protiv Mladosti: Šljivić i Ndjaje ulepšali akcije crveno-belih - Copyright facebook.com/FK Crvena zvezda

veličina teksta

Aa Aa

Crvena zvezda je sigurnom igrom u toku svih 90 minuta pobedila Mladost iz Lučana 2:0 (2:0), u četvrtoj priprem,noj utakmici na Kipru. Sve je dobro funkcionisalo u igri tima Vladana Milojevića, pobeda, ostvarena golovima u prvom poluvremenu, nije dolazila u pitanje.

Crvena zvezda je odigrala u četvrtoj pripremnoj utakmici i najsigurnije poluvreme. Sve je dobro funkcionisalo u igri crveno-belih, a krunisano je sa dva lepa pogotka Jovana Šljivića i Šerifa Ndjajea. 

Trener Vladan Milojević je napravio dve promene u početnom sastavu, vratio se Kosta Nedeljković iz Birmingema sa potpiosa za Aston Vilu i odmah zaigrao, a Jovan Šljivić je dobre pripreme zaokružio novim pogotkom.

U 16. minutu je Šljivić primio loptu od Vladimira Lučića, "fintom" se oslobodio rivala na 16 metara, a onda je matirao Sašu Stamenkovića preciznim prizemnim udarcem.

Viktor Radojević se sve više nameće na mestu levog beka, već se uigrao sa Dragovićem i Spajićem u defanzivi, ali i odlično sarađuje sa Vladimirom Lučićem u ofanzivnom delu. Ima odličan centaršut što je demonstrirao u 25. minutu. Njegova lopta je imala i preciznost i snagu, a Šerif Ndijaje je nadskočio Lekovića i poslao loptu od prečke u mrežu. Sjajan pogodak napadača, njegov prvenac u 2024. godini i najava bolje forme.

Mladost iz Lučana nije mogla više u ofanzivi zbog dobre defanzivne igre crveno-belih, pa je golman Zoran Popović ostao bez posla u porvih 45 minuta, dok su crveno-beli imali još dve poluprilike preko Lučića i Olanjinke.

U nastavku meča Crvena zvezda je uglavnom kontrolisala igru, Mladost je u dva-tri navrata pripretila, ali bez većih problema za Zorana Popovića. Fudbaleri aktuelnog prvaka Srbije nisu bili tako opasni po gol Stamenkovića kao u prvih 45 minuta, viđeni su pokušaji Lučića, Ndjaje i Mijailovića. I crveni karton za Stamenića na tri minuta pre kraja.

Crvena zvezda: Popović - Nedeljković (od 60. L. Nikolić), Spajić (od 60. Milunović), Dragović, Radojević - Mijailović, Kanga (od 74. Stamenić) - Lučić (od 74. Mitrović), Šljivić (od 46. Knežević), Olanjinka - Ndjaje.

Komentari (0)

Sport