Fudbal

Peta Saldanje za tri boda Partizana u Ivanjici: Malo šansi, povreda Dukurea, jedan gol i crveni Antića

Komentari

Autor: Euronews

10/02/2024

-

16:15

Peta Saldanje za tri boda Partizana u Ivanjici: Malo šansi, povreda Dukurea, jedan gol i crveni Antića
Peta Saldanje za tri boda Partizana u Ivanjici: Malo šansi, povreda Dukurea, jedan gol i crveni Antića - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Svakoj seriji jednom dođe kraj, ali Partizanovoj u Ivanjici još nije. Posle 11 vezanih trijumfa, crno-beli su upisali i 12. na stadionu "kraj Moravice", a čovek odluke bio je Mateus Saldanja. Brazilac je u fudbalski siromašnoj predstavi na otvaranju prolećnog dela sezone iskoristio jednu od retkih prilika i u 62. minutu savladao vrlo dobrog Strahinju Manojlovića.

"Parni valjak" je protiv Ivanjičana odigrao 30 prvenstvenih utakmica i zabeležio 24 pobede, a ova mu je osigurala ostanak na liderskom mestu tabele Superlige, bez obzira na ishod utakmice između Crvene zvezde i Voždovca.

Za trenera Igora Duljaja dobra stvar je da je ekipa posle dva meseca zimske pauze drugi deo sezone počela trijumfom, a loša je da su tri boda osvojena posle ne tako ubedljive predstave, kao i da je Nikola Antić u 78. minutu dobio drugi žuti karton i da neće biti na raspolaganju u sledećem meču.

Tim Radovana Ćurčića bio je uglavnom koncentrisan na odbranu i u toj fazi je delovao veći deo meča organizovano i dobro. Slabo je stizao do gola gostujućeg tima, a najbolju priliku propustio upravo posle isključenja Antića, kada je nekadašnji fudbaler Partizana Nemanja Miletić opasno pripretio iz "slobodnjaka", ali je i Aleksandar Jovanović bio oprezan i lepom paradom sprečio izjednačenje.

Prvo poluvreme ostaje samo za zaborav i ništa više. Svih 45 minuta i još sedam sudijske nadoknade protekli su bez ijedne prave prilike, po užasnom terenu. Ostaće upamćeno da su se u 28. minutu sudarili glavama Bubakari Dukure i Aleksandar Trifunović i da je zbog jakog udarca i posekotine fudbaler Javora morao da izađe iz igre.

Javor - Partizan 0:1 (0:0)

Stadion kraj Moravice. Sudija: Milan Ilić.Strelac: Saldanja 62'

Žuti kartoni: Kopitović, Leandro, Milošević, Ratković (Javor), Natho, Ovusu, Antić (Partizan).

Crveni karton: Antić (Partizan).

JAVOR: Manojlović - Dolmagić (od 81' Mićić), Kopitović, Leandro (od 58' Obradović), Miletić - Dukure (od 33' Marjanović), Petrović - Bosić, Gojković, Milošević - Bajere (od 58' Ratković). Trener: Radovan Ćurčić.

PARTIZAN: Jovanović - Stojković, Filipović, Marković, Antić - Ovusu, Natho (0d 61' Severina) - Kalulu (od 61' Nikolić), Zahid, Trifunović (od 76' Stjepanović), Saldanja (od 80' Šehović). Trener: Igor Duljaj.

Komentari (0)

Sport