Fudbal

Crveno-beli sigurni u derbiju kola: Kanga, Endiaj i Bukari vodili Zvezdu do trijumfa

Komentari

Autor: Euronews

24/02/2024

-

18:01

Crveno-beli sigurni u derbiju kola: Kanga, Endiaj i Bukari vodili Zvezdu do trijumfa
Crveno-beli sigurni u derbiju kola: Kanga, Endiaj i Bukari vodili Zvezdu do trijumfa - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Fudbaleri Crvene zvezde su savladali Čukarički 3:0 (2:0) u derbiju 22. kola Mozzart Bet Superlige Srbije. Aktuelni šampion je tako nastavio da prati prvoplasirani Partizan u stopu i ponovo je na minus jedan u odnosu na večitog rivala.

Meč na stadionu "Rajko Mitić" je sudarom glava Uroša Spajića i Nemanje Tošića. Defanzivac crveno-belih je prvi stigao do lopte, te je usledila reakcija VAR sobe. Nakon gledanja snimka, glavni arbitar je dosudio jedanaesterac za domaćina. Gelor Kanga je namestio loptu i bio precizan sa "bele tačke" u devetom minutu. 

Ređale su se šanse za aktuelnog šampion Srbije, dok gosti nisu uspevali ozbiljnije da ugroze Omrija Glazera. Odlična lopta Hvang In-Boma u 36. minutu je pronašla Šerifa Endiaja. Senegalac je zaobišao protivničkog golmana i iz teške pozicije smestio loptu u praznu mrežu.

Ekipa sa Banovog Brda je u drugom poluvremenu morala nešto otvorenije da igra. Upravo to im je donelo dve dobre prilike u 57. minutu. Prvo je šutirao Igor Miladinović, a Omri Glazer je upisao intervenciju. Svega 30 sekundi nakon toga je Sambu Sisoko imao priliku, a izraelski golman je paradom sprečio reprezentativca Malija da dođe do pogotka.

Endiaj je bio u centru pažnje i u 74. minutu kada je nad njim Ognjen Vranješ napravio prekršaj i skrivo penal. Kanga je prepustio jedanaesterac Osmanu Bukariju koji je nakon nekoliko promašaja na meču uspeo da postigne pogodak.

Crveno-beli su nastavili da drže korak sa Partizanom i sada imaju 55 bodova (jedan manje od crno-belih). Čukarički je sa druge strane ostao na četvrtoj poziciji sa 35.

Mozzart Bet Superliga Srbije, 22. kolo

petak

IMT - Radnički Niš 0:3 (0:1)

/Ilić 44, Smajlagić 46, Vukić 71/

subota

Radnik - Partizan 1:2 (0:0)
/Šovšić 90pen - Marković 70, Baždar 90/

Crvena zvezda - Čukarički 2:0 (2:0)

/Kanga 9pen, Endiaj 36, Bukari 75pen/

Železničar - TSC 18.30 (TV Arena 3 Premium)

nedelja

Javor - Radnički 1923 14.00 (TV Arena sport 5)
Napredak - Novi Pazar 16.30 (TV Arena sport 3)
Vojvodina - Spartak Subotica 18.30 (TV Arena 1 Premium)

ponedeljak

Mladost - Voždovac 16.30 (TV Arena 1 Premium)

Standings provided by Sofascore

Komentari (0)

Sport