Fudbal

Ništa od "A" divizije Lige nacija: Bolan poraz Srpkinja u Rejkjaviku

Komentari

Autor: Euronews

27/02/2024

-

17:38 >> 17:43

Ništa od "A" divizije Lige nacija: Bolan poraz Srpkinja u Rejkjaviku
Ništa od "A" divizije Lige nacija: Bolan poraz Srpkinja u Rejkjaviku - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Ženska fudbalska reprezentacija Srbije nije uspela da se plasira u "A" diviziju Lige Nacije, pošto je u revanšu baraža u Rejkaviku, nakon preokreta izgubila od selekcije Islanda - 2:1 (0:1). 

U prvom meču u Staroj Pazovi bilo je 1:1. Strelac za Srbiju danas je bila Alegra Poljak. Naše devojke odigrale su dobru utakmicu na krajnjem severu Evrope. Nakon početnog gola, imale su izabranice Dragiše Zečevića nekoliko povoljnih prilika da steknu i ubedljiviju prednost, ali su nažalost platile danak nešto slabijoj odbrani u finišu.

 

 

Dve brze kontre vrlo dobrih Islanđanki, bile su dovoljne za pobedu, a junakinja domaće selekcije bila je Sveindis Jonsotir - strelac prvog gola i asistent kod drugog, koji je realizovala Brindis Nilsdotir u 86. minutu.

Ostaje svakako žal za boljim rezultatom, budući da je Srbija od šestog minuta bila u prednosti, ali, nažalost, nije uspela da izdrži nalet Islanđanki u finišu, koje su iskoristile nešto slabiji period naših devojaka i sa dva brza gola, bezecovale mesto u eliti.

 

Komentari (0)

Sport