Fudbal

Crvena zvezda uz dva penala preskočila TSC na "Areni"

Komentari

Autor: Euronews

02/03/2024

-

18:09

Crvena zvezda uz dva penala preskočila TSC na "Areni"
Crvena zvezda uz dva penala preskočila TSC na "Areni" - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

TSC ni posle četiri godine nije uspeo da saplete Crvenu zvezdu na svojoj "Areni". U derbiju 23. kola Mozzart bet Superlige, šampion je slavio 3:1 (1:0), uz dva gola iz penala (Kanga, Hvang) i možda presudnog pogotka koji je Bukari postigao samo dva minuta posle izjednačenja Miloša Pantovića. Crveno-beli sa dosta samopouzdanja, ali sa mnogo zebnje zbog povreda Aleksandra Dragovića, Uroša Spajića i Vladimira Lučića, čeka 172. večiti derbi sa Partizanom naredne subote (17.00, TV Arena 1 Premium).

S obzirom na to da za Žarka Lazetića i Vladana Milojevića važi da su treneri koji pridaju pažnju najsitnijim detaljima, da za njihove ekipe važi da su taktički obučene, disciplinovane, sam meč je bio veoma dinamičan, sa mnogo zadataka, duela. 

Imali su crveno-beli dominaciju, jer su tako najlakše mogli da čuvaju golmana Glazera daleko od opasnosti, ali odbrana TSC-a je delovala jako dobro u niskom bloku. Uvek su izlazili na šut, dobro su branili i čoveka i prostor. Zato je najbolju priliku za crveno-bele u stvari bio udarac Gelora Kange sa 17 metara, lopta je završila na prečki.

Branila je i Zvezda dobro pokušaje kontri domaćina, Dragović i Spajić su dobro kontrolisali Sašu Jovanovića i Miloša Pantovića. A, onda je u 31. minutu Kanga oteo loptu Miloš Vuliću na 16 metara, ušao ispred igrača TSC-a i kada se našao na sedam-osam metara od golmana Ilića pao je zajedno sa veznim igračem domaćina.

Sudija Milan Ilić nije ništa svirao, ali je dobio poziv iz VAR sobe. Gledao je snimak, ostaje dilema da li je video igranje rukom Vulića u padu ili faul nad Kangom. Zvezdin Gabonac nije pogrešio sa 11 metara i šampion je stigao do prednosti.

Imali su gosti i dva peha, povrede Aleksandra Dragovića i Vladimira Lučića u razmaku od sedam-odam minuta. Obojica su morali van igre, ušli su Marko Stamenić i Naser Điga. I baš je štoper uspeo da izvadi fleku golmana Glazera za loše ispucavanje. Uklizao je u odsudnom trenutku Saši Jovanoviću i spasio izjednačenje u nadoknadi.

Očekivala se reakcija TSC-a na poluvremenu i Lazetić je pomerio sve linije unapred, ali se to je donelo samo glavolbolje u defanzivi. Zvezda je drugi put na meču iskoristila pokušaj domaćina da organizuje igru od golmana, Ivanić je presekao povratni pas Đakovca prema Iliću ali nije završio akciju golom. Imala je Zvezda još dve prilike da kazni domaćina koji u prvih 15 minuta nastavka nije uspevao da uhvati pravi ritam igre.

A, onda je usledila kontra, Glazer je odbranio udarac Saše Jovanovića, ali posle kornera Miloša Vulića, drugi Miloš - Pantović - nadskočio je Đigu i smestio loptu u mrežu. Radost preko 3.000 navijača trajala je manje od 120 sekundi, jer je lopta posle centaršuta Kange bila neuhvatljiva za nekoliko igrača oba tima, a stigla je do Osmana Bukarija na drugoj stativi i egzekucija je bila neminovna.

TSC je u narednih osam minuta imao dve velike prilike za novo izjednačenje, Milosavljević je šutirao preko prečke, a Glazer je odbranio udarac Saše Jovanovića. Videlo se da Zvezdina odbrana nema sigurnost bez Aleksandra Dragovića. Međutim, TSC, čini se, sam je sebi presudio jer je Goran Antonić nerezonski sa dve ruke odgurnuo Olanjinku u petercu, a sudija Ilić je pokazao drugi put na belu tačku. Korejac Hvang je bio precizan kao i Kanga, pa je šampion tu i zatvorio meč na TSC Areni, a dobio novu glavobolju jer se na kraju povredio i Uroš Spajić, pa je i on morao van terena.

Komentari (0)

Sport