Fudbal

Lionel Mesi fudbaler koji je najbrže u istoriji stigao do 500 ligaških golova: Bolji je i od Ronalda

Komentari

Autor: Euronews

03/03/2024

-

13:34

Lionel Mesi fudbaler koji je najbrže u istoriji stigao do 500 ligaških golova: Bolji je i od Ronalda
Tanjug/(AP Photo/Lynne Sladky) - Copyright Tanjug/(AP Photo/Lynne Sladky)

veličina teksta

Aa Aa

Fudbaleri Intera iz Majamija savladali su Orlando u 2. kolu američke lige, a Lionel Mesi je na tom sustretu postigao dva gola i ušao u fudbalsku istoriju.

Omaleni Argentinac je do sada po mnogim parametrima najbolji na svetu, a od sad će moći da se podiči i time da je fudbaler koji je najbrže uspeo da postigne 500 golova u klupskom dresu kada su ligaški mečevi u pitanju.

I ne samo da je zaseo na lidersku poziciju ove liste s akoje će teško neko uspeti da gastigne u skorije vreme, već je na njoj prestigao i svog "najvećeg rivala" Kristijana Ronalda po čemu je taj uspeh još bolji i vredniji.

Portugalac je do sada bio nabolji u tom parametru budući da je za 500 datih golova morao da odigra 654 ligaška meča, a Mesi je taj uspeh ostvario na 587 utakmica.

Argentinac je 474 od pomenutih 500 golova dao u dresu Barselone, 22 je postigao kao fudbaler francuskog PSŽ-a, a ćetiri za aktuelni klub, Inter iz Majamija

Uz to, Mesi je na meču protiv Orlanda postigao 15. pogodaak od kad se pridružio klubu sa Floride, uključujući sva takmičenja, a ujedno je svoj skor po broju datih golova u karijeri povećao na 824 računajući sva takmičenja, računajući i klub i reprezentaciju.

Komentari (0)

Sport