Fudbal

Pobeda u derbiju ne znači osvajanje titule: Igor Duljaj miran pred 172. "večiti derbi"

Komentari

Autor: Euronews

08/03/2024

-

12:17

Pobeda u derbiju ne znači osvajanje titule: Igor Duljaj miran pred 172. "večiti derbi"
Igor Duljaj - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Bez obzira da li Partizan trijumfuje ili izgubi u 172. "večitom derbiju", šampionska trka u Mozzart Bet Superligi Srbije neće biti gotova, smatra trener crno-belih Igor Duljaj.

Šef stručnog štaba tima iz Humske je naglasio da do kraja prvenstva ima da se igra još mnogo važnih mečeva i da u svima njima njegov tima treba da odigra na vrhunskom nouvu.

"Svi znamo da je derbi specifična utakmica, igrači su motivisani, ja sam smiren i spokojan, čak mogu da kažem da oni svoju energiju prebacuju na mene, a ja se trudim da tu svojumirnoću prenesme na njih. Podbeda u ovoj utakmici donosi samo tri boda kao i svaka druga, a do kraja prvenstva su u igri još 42 boda. Zato i mislim da ne možemo da govorimo kako je ovo najvažnija utakmica u sezoni", rekao Igor Duljaj.

Temperamentni stručnjak je naglasio da pred utakmicu sa Crvenom zvezdom ima slatke muke oko sastavljanja rtima, ali će odluku o tome ko će igrati doneti tek nakon večarešjeg treninga.

"Nisaa ranije bio u toj situacijii, sa da sam na slatkim mukama da odredim ko će moći da igra i žao mi je što neki igrači neće biti u situaciji da igraju ovako velki meč. Mateus Saldnaja je pod znakom pitanja, ali ukolikoon ne bude mogao da igra sigurno će ga zameniti Samed Baždar koji je pokazao da na njega može da se računa".

Prema Duljajevim rečima sutrašnji meč će biti različlit od onog odigraog u decembru kad je njegov tim slavio 2:1 i preuzeo lidersku poiziciju na tabeli.

"Nisam odgledao snimak tog meča, već samo golove, ali znam da će ovo biti drugačiji duel u odnosu na taj. Ni iz Crvene zvezde ovaj put ne dolaze bombastične izjave koje su nas prošli put motivisale da odigramo najbolje što umemoj, na klupi ii im sedi novi trener koji je sjajan, doneo je mnogo toga novog u igru našeg rivala i jasno je da će biti drugačije",rekao je Dulja i poslao poruku avijačima oba tima:

"Sutra će na stadioniu Crvene zvezde tribine biti pune, a ja molim navijače oba tima da navijaju sportski i korketno, jer će na tribinama biti i male dece. Da svi zajedno uživamo u onome što derbi donosi."

Komentari (0)

Sport