Fudbal

"Večiti derbi": Crvena zvezda i Partizan u direktnom duelu za prvo mesto na tabeli

Komentari

Autor: Euronews

09/03/2024

-

11:00

"Večiti derbi": Crvena zvezda i Partizan u direktnom duelu za prvo mesto na tabeli
"Večiti derbi": Crvena zvezda i Partizan u direktnom duelu za prvo mesto na tabeli - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Fudbaleri Crvene zvezde ugostiće na stadionu "Rajko Mitić" ekipu Partizana od 17.00 (TV Arena 1 Premium) u 172. "večitom derbiju".

Crno-beli imaju bod prednosti u borbi za titulu pred ovaj meč, te Zvezda ima dodatni pritisak da pred svojom publikom dođe do pobede i tako preokrene stanje na tabeli Mozzart Bet Superlige Srbije.

Na potencijalno i najvažnijem meču ove sezone stadion "Rajko Mitić" će biti pun. Oko 42.000 ljudi posmatraće direktnu borbu dva velikana za prvo mesto i možda pol poziciju pred plej-of, u kome će lider na tabeli u trećem "večitom derbiju" imati prednost domaćeg terena.

Kada je u pitanju zdrastveno stanje oba tima, u sastavu Partizana jedina zagonetka je kapiten, Svetozar Marković, koji ima problema sa zadnjom ložom i do poslednjeg momenta neće biti poznato hoće li iskusni štoper istrčati na teren "Marakane".

Na drugoj strani, više problema oko sklapanja ekipe imaće Vladan Milojević, budući da na raspolaganju nema Vladmira Luičića i Kostu Nedeljkovića, dok su pod znakom pitanja Aleksandar Dragović i Uroš Spajić.

Pred ovaj meč, Milojević je istakao:

"Mislim da sam rekao već da imamo problema sa povređenim igračima. Katai se polako vraća, ali videćemo. Ne samo za njega, već i za ostale igrače. Posle današnjeg treninga ćemo znati na koje igrače računamo za utakmicu. U ovom trenutku još nema čistu sliku što se tiče startne ekipe i bonusa". 

Sa druge strane, Igor Duljaj je poručio:

"Svi znamo da je derbi specifična utakmica, igrači su motivisani, ja sam smiren i spokojan, čak mogu da kažem da oni svoju energiju prebacuju na mene, a ja se trudim da tu svoju mirnoću prenesem na njih. Pobeda u ovoj utakmici donosi samo tri boda kao i svaka druga, a do kraja prvenstva su u igri još 42 boda. Zato i mislim da ne možemo da govorimo kako je ovo najvažnija utakmica u sezoni".

Za kraj, glavni sudija 172. "večitog derbija" između fudbalera Crvene zvezde i Partizana biće Pavle Ilić iz Kragujevca. To će biti prvi put u karijeri da ovaj arbitar deli pravdu na najvećem susretu srpskog fudbala.

MozzartBet Superliga, 24. kolo

Četvrtak

IMT - Javor 2:1 (1:0)
/Lutovac 40, L. Luković 80 - Skoko 60/

Napredak - TSC 0:0

Petak

Radnik - Radnički 1923 0:1 (0:0)
/Bevis 90+2/

Spartak - Novi Pazar 0:1 (0:0)
/Adešina 77/

Mladost - Čukarički 1:0 (1:0)
/Udovičić 1/

Vojvodina - Voždovac 2:1 (0:1)
/Indio 83, Jovanović 90+6 - Flemings 22pen/

Subota

Crvena zvezda - Partizan 17:00 (A1P)
Železničar - Radnički Niš 19:00 (AS1)

Komentari (0)

Sport