Fudbal

(KRAJ) Crvena zvezda - Partizan 2:2: Crveno-beli žale za šansama, a crno-beli zbog vođstva

Komentari

Autor: Euronews

09/03/2024

-

19:05

(KRAJ) Crvena zvezda - Partizan 2:2: Crveno-beli žale za šansama, a crno-beli zbog vođstva
(KRAJ) Crvena zvezda - Partizan 2:2: Crveno-beli žale za šansama, a crno-beli zbog vođstva - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Crvena zvezda - Partizan 2:2

Drugo poluvreme

Kraj utakmice, Crvena zvezda i Partizan odigrali su 2:2 (1:1) u 172. večitom derbiju koji se igrao u okviru 24. kola Mozzart bet Superlige. Strelci Spajić u 44. i Ndjaje u 66. za Zvezdu, a Saldanja u 45+2. i Kalulu u 49. minutu za Partizan.

Osam minuta nadoknade

90. minut: Novi neverovatan promašaj Crvene zvezde. Loptu je Mimović prosledio do Ndjajea koji je sa pet metara pogodio igrače Partizana na gol liniji.

85. mintu: Neverovatna scena u petercu Partizana. Nije se znalo ko pokušava da ugura loptu u mrežu Partizana: kKatai, Mimović (prečka), pa na kraju faul za goste.

81. minut: Nova velika odbrana Jovanovića. Posle kornera Điga je šutirao glavom u ugao, ali je golman sjajno intervenisao.

78. minut: Prečku pogađa Bukari. Nema sreće napadač iz Gane, posle centaršuta Rodića sa leve strane pogodio je okvir gola.

74. minut: Partizan ostaje sa desetoricom jer je sudija Pavle Ilić okarakterisao duel Severine i Ndjajea kao grub u lice za drugi žuti karton za krilnog igrača crno-belih. Čini se prestrogo.

67. minut: GOOOL! Zvezda izjednačuje na 2:2, strelac Šerif Ndjaje. Posle kornera Hvanga, Ndjaje je sa pet metara glavom postigao pogodak.

65. minut: Partizan vodi i brani tu prednost, Zvezda sve nervoznija, bez jasnog plana kako da ugrozi rivala.

54. minut: Šta treba da Bukari postigne gol? Jovanović je odbio loptu na pet metara, a Bukari je pogodio Kovačevića na gol liniji.

49. minut: GOOOL! Vodi Partizan 1:2, strelac Kalulu. Kontru Partizana je realizovao Kalulu koji je dobio odličnu loptu od Zahida.

47. minut: Izgubila je Zvezda loptu na 40 metara od gola, Goh je posle nekoliko driblinga omogučio zicer Nathu, ali je Spajić uklizao i izbacio loptu u korner.

Počelo je drugo poluvreme 172. večitog derbija, posle prvih 45 minuta na semaforu je 1:1. Nema izmena na poluvremenu.

Prvo poluvreme

Kraj prvog poluvremena

45+2. minut: GOOOL! Partizan izjednačuje na 1:1, stgrelac Saldanja. Napadač crno-belih je bio usamljen na desetak metara i poslao je loptu u mrežu.

44. minut: GOOOL! Vodi Zvezda 1:0, strelac Uroš Spajić. Posle velke šanse Bukarija, lopta je otišla u korner, a posle njega je Uroš Spajić odbitak zakucao u mrežu.

41. minut: Šerif Ndjaje je zatresao mrežu Partizana sa pet metara, ali je bio metar u ofsajdu. Ostaje 0:0.

37. minut: Zvezda pravi mnogo problema Partizanu po levom boku, Ivanić je prošao i iz mrtovog ugla pogodio samo stativu.

36. minut: Crvena zvezda je propustila mnogo više prilika od rivala, od pokušavali su Bukari, Mijailović sa distance, ali Jovanović je sve odbranio.

28. minut: Kapiten Crvene zvezde Aleksadnar Dragović povredio je rame posle duela sa Saldanjom. Napadač crno-belih mu je nezgodno pao telom na rame. Ne može da nastavi, menja ga Naser Điga.

23.minut: Zvezda je imala slobodan udarac sa 16 metara zbog faula nad Hvangom. Kanga je dobro šutirao, ali je živi zid odradio svoje, lopta je završila u korneru.

16. minut; Treći zicer Zvezde, Rodić je centrirao sa leve strane, a Osman Bukari sa tri metra promašio gol.

14. minut: Prvi put ozbiljno preti Partizan. Posle prekida koji je izveo Natho, Svetozar Markoviće je glavom šutirao sa sedam metara, ali Glazer je odbranio i poslao loptu u korner.

7. minut: Od prvih pet minuta dva su protekla u prekidu zbog dima i bakljade navijača, a uz veliku borbu za svaku loptu, viđena je šansa Šerifa Ndjajea i ofsajd, a onda prva kolosalna prilika za Zvezdu. Ivanić je prošao po levoj strani, uposlio usamljenog Stamenića na sedam metara, a ovaj je šutirao pored gola. U sledećem napadu, zicer je imao Ndjaje, a Jovanović je odbranio udarac sa šest metara.

Počeo je 172. večiti derbi, Partizan ima bod prednosti, obe ekipe su u najjačim sastavima, vreme i teren su idealni, a na tribinama je 40.000 ljudi. Postoje svi uslovi za jednu dobru fudbalsku predstavu.

Crvena zvezda - Partizan 2:2

Stadion: Rajko Mitić.
Sudija: Pavle Ilić.
Strelci: Spajić u 44, Ndjaje u 66. za Zvezdu, a Saldanja u 45+2, Kalulu u 49. minutu za Partizan.
Crveni karton: Severina (Partizan) u 74. minutu.

CRVENA ZVEZDA: Glazer – Mijailović, Spajić, Dragović (od 30. Điga), Rodić – Stamenić (od 56. Mimović), Kanga (od 56. Olanjinka), Hvan – Bukari, Ivanić (od 76. Katai), Endiaje.

PARTIZAN: Jovanović – Stojković, Marković, Kovačević, Antić – Ovusu, Zahid (od 53. Kastiljo) – Kalulu (od 81. Filipović), Natho (od 63. Severina), Goh – Saldanja (od 63. Baždar).

MozzartBet Superliga, 24. kolo

Četvrtak

IMT - Javor 2:1 (1:0)
/Lutovac 40, L. Luković 80 - Skoko 60/

Napredak - TSC 0:0

Petak

Radnik - Radnički 1923 0:1 (0:0)
/Bevis 90+2/

Spartak - Novi Pazar 0:1 (0:0)
/Adešina 77/

Mladost - Čukarički 1:0 (1:0)
/Udovičić 1/

Vojvodina - Voždovac 2:1 (0:1)
/Indio 83, Jovanović 90+6 - Flemings 22pen/

Subota

Crvena zvezda - Partizan 2:2 (1:1)
/Spajić 44, Ndjaje 66 - Saldanja 45+2, Kalulu 49/
Železničar - Radnički Niš 19:00 (AS1)

 

 

Standings provided by Sofascore

 

Komentari (0)

Sport