Fudbal

Ni u klubu nisu verovali da ćemo biti prvi: Igor Duljaj o Partizanovom juče, danas i sutra

Komentari

Autor: Euronews

12/03/2024

-

14:23

Ni u klubu nisu verovali da ćemo biti prvi: Igor Duljaj o Partizanovom juče, danas i sutra
Igor Duljaj - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Prošla su dva dana od 172. večitog derbija, a srpska fudbalska javnost još nije arhivirala remi Crvene zvezde i Partizana, pa je i trener crno-belih Igor Duljaj u najavi sutrašnjeg meča sa Napretkom (16.55, TV Arena 1 Premium) morao da se osvrne na dešavanja u meču u kom je njegov tim prvo jurio rezultat, pa čuvao prednost i na kraju, s igračem manje, uzeo bod. 

Posle utakmice mogli su se čuti komentari o valjanju po terenu njegovih igrača, mada je golman Aleksandar Jovanović, na primer, jasno i glasno rekao da je jedini cilj lidera Mozzart Bet Superlige Srbije bio da se pobedom učvrsti na čelu tabele. Ali je značajan deo drugog poluvremena morao da parira domaćinu bez isključenog Severine. 

"Legimitno je sve, da li se neko valja, ili ne… Igrali smo protiv Crvene zvezde koliko minuta sa igračem manje? I to posle svih problema. Na drugoj strani bio je tim iz Lige šampiona, sa fantastičnim pojedincima, navijačima. I sad da zameram nekome! Hvala mojim igračima, pokazali su srce! Nikome ne pretimo, naša priča je sportska, isključivo. Treba da ostavimo generacijama iza nas dobre stvari. Ne da pričamo o sudiji, već o prelepoj atmosferi, utakmici, ljudima iz inostranstva, oduševljenim viđenim na poslednjoj utakmici", rekao je Duljaj. 

Kao jedna od nus posledica derbijevskog nadgornjavanja ostali su kadrovski problemi, pa mladi stručnjak ne može da računa na kompletan kadar u prvom od dva ovonedeljna prvenstvena susreta. 

"Pred nama su veliki problemi – Saldanja i Zahid nalaze se van stroja. Pod znakom pitanje je Marković. Prvi neće biti u protokolu, jedva je odigrao derbi, Zahid duže vreme ima problema. Suspendovan je i Severina, veliku posekotonu zaradio je i Kovačević. Ostaje konačna reč doktora! Nikad neću tražiti neko da igra na silu. Protiv Crvene zvezde igrači su hteli na teren, nisu to bile ozbiljnije povrede, ali poput Zahida i Saldanje tražili su izmene tokom utakmice". 

Kruševljani su umeli da budu kamen spoticanja za "parni valjak" poslednjih godina, pa moraju biti ozbiljno shvaćeni. 

"Predstoji nam jedna od najtežih utakmica. Iskusan stručnjak Vladimir Gaćinović beležio je odlične rezultate – u Spartaku, posebno Novom Pazaru, sada Napretku. Ogromno iskustvo ima i kao mlađi kolega ne bih se usudio da pričam o nadmudrivanju s moje strane. Partizanov cilj ostaje isti!"

Znam i da Kruševljani imaju problema. Mladom štoperu Đekoviću želim da se što pre oporavi, bio je na oku Partizana. Ubeđen sam da će igrati protiv Partizana i igrači sa tri žuta kartona, Kruševjanima su potrebni bodovi, naša ekipa poseban je motiv i to je legitimno!"

Molim navijače da nam pomognu

„Istok i zapad moraju da budu puni. Hvala i klubu što je otvorio širom kapije i obezbedio besplatan ulaz. Verujem da će navijači prepoznati trenutak… Pokazali su koliko im je stalo do kluba i fudbalera. Verujem da ćemo uz podršku navijača upisati pobedu. Znam da je termin nezgodan, radi se do 5, zato molim – da nam pomognu, oni su naša brana od mnogih udara…“, zaključio je Igor Duljaj.

Što iz nužde što iz potrebe, šef stručnog štaba Partizana moraće da promeni neke stvari u odnosu na derbi. 

"Prvo, sastav! Potom i posebne detalje, pogotovo posle prekida, iz derbija. I to je zona moje odgovornosti. Oba gola postignuta su na evropskom nivou. Očekujte Partizan spreman da od prvog minuta napadne protivničkog golmana."

Partizan već šest godina ostaje kratkih rukava u borbi za titulu, pa se Duljaj i ekipa ne zadovoljavaju trenutnim plasmanom. Znaju koliko još "krvi, znoja i suza" moraju da proliku ne bi li prvi prošli kroz cilj na kraju sezone. 

"Da se vratimo u blisku prošlost. Na početku priprema mnogi nam nisu davali šanse da ćemo biti na prvom mestu. Prognozirali su treću, četvrtu poziciju. Ni u klubu nisu verovali da ćemo biti prvi, da se ne lažemo. Razmišljam, ipak, od danas do sutra i to je činjenica. I dalje gledamo ka prvoj narednoj utakmici. Pogubno bi bilo da Partizan ostane bez Evrope i finansijske injekcije. Prošle sezone oduzeo sam to klubu, nadam se da su transferi Belića i Ilića vratili saldo na „nulu“. Sad naš tim ima potencijal za više, vredi. Zato i sada razmišljamo samo o Evropi, o sutrašnjem danu... Kada misliš da si najjači, onda si najslabiji!", realan je Duljaj. 

Standings provided by Sofascore

Komentari (0)

Sport