Fudbal

Poraz Napolija na "Monžuiku": Barsa bezecovala mesto u četvrtfinalu Lige šampiona

Komentari

Autor: Euronews

12/03/2024

-

23:05

Poraz Napolija na "Monžuiku": Barsa bezecovala mesto u četvrtfinalu Lige šampiona
Levandovski - Copyright AP Photo/Joan Monfort

veličina teksta

Aa Aa

Fudbaleri Barselone plasirali su se u četvrtfinale Lige šampiona posle pobede nad Napolijem na "Monžuiku" - 3:1 (2:1). Prva utakmica na jugu Italije završena je 1:1, da bi Katalonci na kraju slavili ukupnim rezultatom 4:2.

Da se šampion Italije neće dobro provesti u Barseloni, mogli smo da naslutimo već u 17. minutu, kada su Katalonci imali dva gola prednosti. Ipak, Napoli se nije predavao. Na krilima dobre igre u završnici prvog i dobrim delom drugog poluvremena, italijanska ekipa uspela je da održi korak za domaćinom. 

Najviše prilika stvorila je početkom drugih 45 minuta i u završnici meča kada je Lindstrom pri rezultatu 2:1 za Barsu, mogao da promeni tok utakmice i možda odvede susret u produžetak, ali je tačku na takav scenario stavio Levandovski u 83. minutu. Na kraju, potpuno zaslužena pobeda Katalonaca, koji su večeras, za razliku od rivala, iskoristili sve veće prilike.

Susret na "Monžuiku", inače, počeo je uzbudljivo. Gledali smo sadržajno prvo poluvreme. Barsa je od starta preuzela kontrolu i već do 17. minuta stekla dva gola prednosti. Najpre je Lopez iskoristio treću šansu na utakmici i zatresao mrežu Napolija, da bi se samo dva minuta kasnije i Kanselo upisao u listu strelaca.

Kako je izgledala situacija na terenu u tim trenucima, delovalo je da će Katalonci prelomiti meč već u prvom delu igre, ali se Napoli konsolidovao do kraja poluvremena i golom Rahmanija najavio bolje izdanje u nastavku utakmice. 

Italijanska ekipa preuzela je kontrolu na sredini terena i sve više počela da preti. U prvim minutima drugog poluvremena u šansama su se smenjivali Kvarackelija i Osimen. Potom je i Anguisa imao dobru priliku u 63. minutu, dok se Barsa okrenula defanzivi.

Osim pokušaja Rafinje iz 55. minuta, ništa nismo videli od španskog tima do sredine poluvremena, kada je Jamal postigao gol nakon ubacivanja iz ugla, koji je ubrzo poništen zbog ofsajda. 

Bilo je to, ispostaviće se, najava sve bolje igre ekipe Ćavija Ernandeza, koja je ponovo preuzela konce u svojim rukama. Ulaskom Roberta, promenila se dinamika na terenu. 

Barsa je počela da liči na šampionski sastav. Pretili su iz tranzicije, kao i iz pozicione igre. Bilo je tu prilika i iz prekida, dok se Napoli, čini se, pomirio sa sudbinom. U samom finišu italijanski tim pogodio je i prečku. Olivera je imao odličnu šansu, ali nije uspeo da zatrese mrežu vrlo dobrog Ter Štegena.

Liga šampiona, osmina finala

Utorak

(1:1) Barselona - Napoli 3:1 (2:1)

/Lopez 15, Kanselo 17, Levandovski 83 - Rahmani 30/

(0:1) Arsenal - Porto 1:0 (1:0)
/Trosar 41/

Sreda

(0:1) Atletiko - Inter 21:00 (AP1)

(1:1) Borusija Dortmund - PSV 21:00 (AP2)

Komentari (0)

Sport