Fudbal

Fudbaler Spartaka iz Moskve Kvinsi Promes uhapšen u Dubaiju na zahtev Holandije

Komentari

Autor: Tanjug

13/03/2024

-

22:21

Fudbaler Spartaka iz Moskve Kvinsi Promes uhapšen u Dubaiju na zahtev Holandije
Kvinsi Promes - Copyright Tanjug/AP Photo/Rui Vieira, File

veličina teksta

Aa Aa

Fudbaler moskovskog Spartaka Kvinsi Promes uhapšen je danas u Dubaiju na osnovu crvene poternice Holandije, potvrdio je večeras portparol holandskog Državnog tužilaštva.

Hapšenje je povezano sa zahtevom Holandije za ekstradiciju Promesa zbog umešanosti u šverc kokaina, preneo je "De Telegraaf".

Promes već neko vreme boravi u Dubaiju gde je učestvovao na trening kampu sa svojim klubom. Po povratku njegovog tima u Rusiju, Promes je zaustavljen na graničnoj kontroli na aerodromu u Dubaiju 29. februara zbog bekstva sa mesta saobraćajne nesreće.

Priveden je u policijsku stanicu, ali i pušten, a u međuvremenu je viđen sa novom devojkom, američkom reperkom DreamDoll, u klubu u Dubaiju. I sam je napravio rep pesmu u kojoj je ismevao hapšenja i kazne u Holandiji, navodi holandski portal.

Ruski mediji su tada preneli da će mu biti dozvoljeno da se vrati u moskovski klub.

Međutim, na osnovu sporazuma o ekstradiciji između Holandije i UAE zaključenog 2021. Promes bi mogao biti isporučen Holandiji.

U februaru ove godine sud u Amsterdamu izrekao je Promesu u odsustvu kaznu od šest godina zatvora zbog pomaganja u švercu 1.370 kilograma kokaina iz Brazila 2020. godine u Holandiju, preko belgijske luke Antverpen.

Prethodno je osuđen na godinu i po dana zatvora zbog pokušaja ubistva rođaka, preneli su holandski mediji.

Bivši igrač Ajaksa i reprezentativac Holandije je ove sezone postigao devet golova u 22 utakmice za ruski klub.

Komentari (0)

Sport