Fudbal

Bivši brazilski as Robinjo mora da odsluži devet godina zatvora zbog silovanja

Komentari

Autor: Euronews

21/03/2024

-

12:10

Bivši brazilski as Robinjo mora da odsluži devet godina zatvora zbog silovanja
Bivši brazilski as Robinjo mora da odsluži devet godina zatvora zbog silovanja - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Bivši napadač Mančester sitija i Real Madrida Robinjo mora da služi devetogodišnju kaznu za silovanje u svojoj matičnoj zemlji Brazilu, odlučio je sud.

Robinjo (40), proglašen je krivim pred italijanskim sudom 2017. za učešće u grupnom silovanju 22-godišnje Albanke 2013. godine. On živi u Brazilu, koji ne izručuje svoje državljane.

Sudije u Braziliji presudile su u sredu da on kaznu služi u Brazilu na zahtev Italije. On će ostati na slobodi do eventualne žalbe na presudu, rekli su advokati.

Bivši reprezentativac Brazila, koji ima 100 utakmica za svoju reprezentaciju, igrao je za Milan u vreme zločina.

 

 

Nakon što je proglašen krivim, izgubio je žalbu 2020. pre nego što je najviši italijanski sud potvrdio kaznu 2022. godine. Italijanski tužioci su potom za njim raspisali međunarodnu poternicu.

Fudbaler, koji je proveo dve godine u Mančester Sitiju, rekao je brazilskoj mreži u nedelju da je seks bio "sporazuman".

Robinjo je osvojio dve titule u La Ligi u četiri sezone u Real Madridu, pre nego što se pridružio Sitiju za tadašnji britanski rekord od 32,5 miliona funti na dan roka za transfer u septembru 2008. - takođe prvi dan Šeika Mansura kao vlasnika kluba iz Premijer lige.

Posle dve sezone pridružio se Milanu, gde je proveo narednih pet godina pre nego što je prešao u kineski Guangdžou Evergrande i vratio se u Brazil sa Atletiko Mineirom.

Komentari (0)

Sport